Манолова иска върховният съд да каже приложима ли е такса "сградна инсталация"

2487
Манолова иска върховният съд да каже приложима ли е такса "сградна инсталация"
Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова е изготвила искане до Върховния касационен съд, който да излезе с тълкувателно решение за приложимостта на такса "сградна инсталация". Това съобщи Манолова пред журналисти в Народното събрание.

В края на ноември омбудсманът обяви, че започва битка срещу топлофикационните дружества в страната, които по думите ѝ имат некоректно отношение към клиентите си.

Диана Ковачева стана заместник на Мая Манолова

Eдинодушно и без дебати Диана Ковачева стана новият заместник-омбудсман. 152 депутати подкрепиха кандидатурата на бившия министър на пр...

Манолова каза, че до нея има наплив на жалби от топлофикационните дружества, като те са два пъти повече в сравнение с предишни години. "Средно по 50 жалби на ден и средно по 20 души идват в институцията. Десетки хора се обаждат. Всяка седмица съм извън София и имам изнесени приемни в градове извън столицата", каза омбудсманът, цитиран от Фокус.

На 16 февруари ще бъде организирана кръгла маса по проблемите на "Топлофикация - София", съобщи още Манолова и допълни, че вече се е срещнала с ръководството на парламентарната комисия по енергетика. "Мисля, че има разбиране, че трябва да сложим спирачки на "Топлофикация - София", заяви още омбудсманът.

Манолова припомни, че борбата срещу монополите е един от трите ѝ основни приоритета. Останалите две теми, през които ще работи усилено през 2016 г., са правата на децата, децата в институциите, на разведени родители, децата с увреждания или тези в риск, както и застрашените от социално изключване български граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com