МБМД: Плевнелиев има доверието на 45 %

4098
МБМД: Плевнелиев има доверието на 45 %
Най-голяма подкрепа за новия президент има сред хората с висше образование, живеещите в областните градове, мениджъри и служители

Новият президент Росен Плевнелиев се ползва с доверието на 45 %, това сочат резултатите от проучване на МБМД за средно изчисления сравнителен рейтинг на президентите. Също 45 % са декларирали недоверие към президента Плевнелиев. За сравнение - президентът Желю Желев е имал средно 55 % доверие и 31 % недоверие. Президентът Петър Стоянов - 68 % доверие и 24 % недоверие. Президентът Георги Първанов е имал в първия си мандат 57 % доверие и 34 % недоверие, а във втория си мандат - 39 % доверие и 54 % недоверие.

Рейтингите на президентите в началото и в края на мандатите им сочат следното:

ВМРО към Плевнелиев: Не забравяйте откъде идва родът Ви!

ВМРО призова Росен Плевнелиев да бъде президент на всички българи по света и да не забравя, че самият той произхожда от род на бежанци....

В началото на мандата на президента Жельо Желев, февруари 1992 г. той се е ползвал с 55 % доверие и 31 % недоверие, а в края на мандата през ноември 1996 г. - с 24 % доверие и 56 % недоверие.

В началото на мандата на президента Петър Стоянов във февруари 1997 г., той се е ползвал с 91 % доверие и 5 % недоверие; в края на мандата му през октомври 2001 г. - с 55 % доверие и 33 % недоверие.

В началото на първия мандат на президента Георги Първанов март 2002 г., той се е ползвал с 50 % доверие и 33 % недоверие. В края на втория му мандат септември 2011 г. Първанов е имал 33 % доверие и 62 % недоверие. През октомври 2011 г. при избора си президентът Росен Плевнелиев е имал по 45 % доверие и недоверие.

Най-голяма подкрепа за Росен Плевнелиев има сред хората с висше образование, живеещите в областните градове, мениджъри и служители. Плевнелиев се ползва с доверието на 81 % от привържениците на ПП ГЕРБ.

Реакции след клетвата на Плевнелиев

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев оцени речта на новия президент като балансирана . "Личеше стремеж към о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com