Минчо Спасов наруши мълчанието и обясни действията си

10114
Минчо Спасов наруши мълчанието и обясни действията си
Снимка: БГНЕС

Срещу мен е повдигнато обвинение за хулиганство, тоест - че с действията си демонстрирам неуважение към обществото. Не, аз уважавам българското общество. Действията ми показват неуважение към управляващата мафия.

Това заяви преди минути Минчо Спасов от трибуната на днешния протест пред народното събрание, откъдето се иска оставка на правителството.

МВР публикува кадри от "акцията в метрото", за която обвиниха Минчо Спасов (ВИДЕО)

МВР публикува кадри от "акцията в метрото", за която бившият депутат Минчо Спасов беше задържан и освободен под гаранция от 1500 лв., а...

”Трябва да бъде спрян влакът на мафията, която се управлява от Бойко Борисов, а диспечер е Пеевски. В този влак се возят обръчите от фирми, които пълнят чекмеджетата с пачки евро, возят се службогонците... А ние сме на релсите. Този влак трябва да бъде спрян!”

"Трябва да продължим с действията си - мирния протест, за да докажем, че не попадаме в категорията на думите на Джордж Оруел, че един народ, който позволява да се управлява от корумпирани глупаци, е съучастник. Ние не сме съучастници! Мутри - вън!", категоричен е той.

От СДВР заявиха, че той е заподозрян са спирането на метрото по една от линиите вчера и заради съмнения, „произтичащи от видеозаписи от камерите на метростанция „Софийски университет“.

Адвокатите му са констатирали редица процесуални нарушения, които са описани надлежно.

Припомняме, че в понеделник около обяд стана ясно, че протестиращи са блокирали за кратко метрото в посока “Младост”. За няколко минути, около 14:30 часа, движението на влаковете беше спряно от протестиращите.

СДВР с разкрития за лицата, които са спрели тока в метрото

Всички процесуални действия са осигурени в присъствието на адвокат. Това заявиха от СДВР предвид случая с аварийното спиране на метрото...

Заедно с Минчо Спасов е бил задържан и още един мъж.

Впоследствие МВР публикува кадри от "акцията в метрото", за която бившият депутат Минчо Спасов беше задържан и освободен под гаранция от 1500 лв., а от няколко часа е и с обвинение.

Какво се вижда на кадрите?

Трима души, за които не може да се потвърди кои са, защото не се виждат ясно лицата им, слизат на метростанцията по ескалатора от към Народното събрание. Отиват до страничната врата в края на станцията и там се задържат за кратко. След това токът на станцията спира, а те напускат отново по ескалатора площадката.

Тримата излизат спокойно през входа към парламента на метростанцията. На излизане фигурите се разпознават по-ясно. Един от тримата прилича на Минчо Спасов. След това служителка на метрото слиза по същия ескалатор, тича към аварийната врата и проверява защо няма ток на станцията. После говори по радиостанцията си с колегите си. На станцията слиза и служител на охраната на метрото, който преминава от входа към парламента към този към университета.

Задържали са адвокат Минчо Спасов в първо РПУ на МВР в София

Адвокатът и бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов е задържан в първо РПУ на МВР в София, съобщиха за Actualno.com отлично информирани източ...

Кадрите завършват с момента, в който, спрялата на станцията мотриса, отваря вратите си и всички пътуващи в нея излизат.

Всъщност, на кадрите липсват няколко неща: Няма маркери за час и дата. Не се вижда въпросното второ спиране на електричеството на метростанцията, за което по-рано спомена шефът на Метрополитена Братоев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com