Министерството на туризма получи отличие на изложението в Москва

676
Министерството на туризма получи отличие на изложението в Москва

Министерството на туризма получи специален диплом за активно участие и презентиране в рамките на Международното туристическо изложение „INTOURMARKET-2017“ в Москва, Русия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. България се представя с национален щанд на едно от най-големите международни туристически изложения.

„INTOURMARKET-2017“ се организира със съдействието на Правителството на Руската федерация, Министерството на културата, Федералната агенция по туризъм, Руския съюз на туриндустрията, Асоциацията на туроператорите на Русия и други водещи структури в областта на туризма.

През тази година на изложението INTOUMARKET страната ни се представя с национален щанд на площ от 128 кв.м. В рамките на националното участие се презентират традиционните и нови туристически продукти, които се предлагат на руския пазар с цел укрепване и разширяване позициите на България като туристическа дестинация. На щанда са представени общините Варна, Бургас, Несебър и български туроператори, работещи на руския пазар.

Министърът на туризма Стела Балтова бе официален гост и участва в церемонията за откриване на изложението. Тя проведе разговор с В. Мутко, вицепремиер на Руската федерация, отговарящ за спорта и туризма. В разговора двете страни заявиха желание за продължаване на сътрудничеството в областта на туризма, а вицепремиерът подчерта силното представяне на България на туристическото изложение и популярността й сред руските туристи като привлекателно и спокойно място за почивка.

Министър Балтова проведе още среща с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм. Тя изказа благодарност за доброто партньорство с Федералната агенция по туризъм, за съдействието лично на Олег Сафонов, оказвано на Министерството на туризма на Република България при провеждането на мероприятия в Русия и заяви желание за активизиране на сътрудничеството както с туристическата администрация, така и с всички регионални отраслеви структури, туристическия бизнес и руските медии. Тя подчерта, че Русия е един от основните туристически партньори на България и страната ни се нарежда сред десетте направления през 2016 г., предпочитани от руските туристи, които сами избират своята почивка.

Министър Балтова акцентира върху факта, че България се отнася с уважение и грижа към своите гости от Русия, към руските туристи, като българските административни структури и туроператори гарантират безопасност, конкурентни цени, добро съотношение цена-качество, висок професионализъм в обслужването на руските туристи.

Олег Сафонов подчерта желанието на руската страна да продължи сътрудничеството със страната ни и да се засили обмена на туристи между двете страни. Той отбеляза интереса в Русия към туристическите възможности на България, като освен традиционните морска и ски ваканция, руските туристи вече търсят и културно-познавателни, историко-патриотични, балнеолечебни програми. През първите месеци на 2017 г. се забелязва и засилване на интереса към организираната детска почивка в българските детски лагери. Обсъдени бяха също възможностите за съвместни проекти в областта на круизния туризъм.

Двете страни отчетоха сериозните възможности за активизиране на обмена на туристи, бързо развитие на българските туристически продукти и разширяване на предлагането им на руския пазар, като министър Балтова подчерта сериозните планове на министерството за промотиране на България в руските региони. Олег Сафонов предложи съдействие от страна на Федералната агенция при участието на България в регионалните туристически форуми, конференции, презентации, семинари.

Министър Балтова покани всички заинтересовани руски региони да вземат участие в туристическите изложения и форуми в България, като обясни, че това е добра възможност за установяване на нови бизнес контакти между българските и руските компании, работещи в областта на туризма.

Олга Ярилова, директор на дирекция „Туризъм“ в Министерството на културата на Руската федерация, информира министър Балтова по време на разговора, проведен на изложението, че руската страна планира провеждането на мащабни „Дни на руската духовна култура в България", които ще стартират през месец юни 2017 г. с голям българо-руски туристически форум в София.

Ползотворна бе още и срещата на министър Балтова със заместник-ръководителя на ФАТ Роман Скоръй, на която бе дадена положителна оценка на съвместната работа по стартиралите културно-познавателни и историко-патриотични програми, насочени към младежката публика в България и Русия и бе решено изготвянето на програма за бъдещата работа в тази насока.

Какво всъщност мислят за България чуждите туристи, които се надяваме да привлечем

Прогнозите на министерството на туризма сочат, че за лято 2017 България ще регистрира ръст на туризма от 7 - 10%. Изминалата 2016 г. ...

Срещите с губернатора на Алтайския край А. Карлин, министъра на туризма на Калининградска област А. Ермак, изпълнителния директор на Уралската асоциция на туризма М. Малцев, ръководителите на туристическите администрации на Самарска и Тамбовска област, Алтайски край, показаха големите възможности за активизиране на работата за привличане на туристи от руските региони.

Водещо събитие в рамките на българското участие на „INTOURMARKET-2017“ бе провеждането на Българо-руската кръгла маса на тема „Здраве и отдих – съвременни тенденции в развитието на туристическите услуги”, организирана от Министерството на туризма на Република България и Федералната агенция по туризъм на Руската федерация. Обсъдени бяха теми от взаимен интерес в областта на двустранните отношения - възможности за развитие на балнеологичния и рехабилитационен туризъм в българските курорти, предлагането на още по-атрактивни туроператорски пакети за руски и български туристи с активното съдействие на нашите туроператорски асоциации и туристически компании. Също така бяха коментирани засилване на сътрудничеството в областта на детския отдих в българските черноморски и балнеоложки курорти, развитие на сътрудничеството в областта на културно-историческия туризъм чрез създаване на съвместни проекти, предлагане на туристически пакети за поклоннически пътувания и развиване на религиозния туризъм.

В кръглата маса взеха участие министърът на туризма Стела Балтова, посланикът на Република България в Руската федерация Бойко Коцев, заместник ръководителят на ФАТ Р. Скоръй, изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите в Русия М. Ломидзе, изпълнителният директор на Уралската асоциация по туризъм М. Малцев, ректорите на водещи руски висши учебни заведения, които подготвят кадри в областта на туризма.

От българска страна презентации направиха общините Пловдив, Варна, представителите на Българската асоциация по балнеология и СПА туризъм, СОК „Камчия“, „Медика-Албена“.

Кръглата маса се превърна в площадка на активен обмен на информация и бяха представени много нови възможности в областта на туризма, които България предлага на своите гости от Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com