Министърът на туризма коментира има ли замърсяване на Черно море

4525
Министърът на туризма коментира има ли замърсяване на Черно море
Снимка: БГНЕС

Към момента може да потвърдим, че по данни на МОСВ водите по нашето Черноморско крайбрежие, са чисти. Това коментира министърът на туризма Зарица Динкова пред депутатите от Комисията по туризъм в парламента, където тя представи приоритетите и екипа си.

Тя призова да не се всява паника и да не се дава храна на нашите конкуренти.

"На страницата на министерството вече функционира линк към РЗИ за ежедневно информиране на показателите на водата по Черноморското крайбрежие. Във връзка с евентуалните последици от разлива от язовир "Нова Каховка" във водите на река Днепър, Министерство на туризма е в непрестанна връзка с екипите на МОСВ, на което е възложена координацията по превантивните мерки и наблюдението на разлива. Използва се математически модел на моделиране на течението в Черно море и наблюдение на течението на разлива. Ангажирани са всички компетентни институции", коментира тя. ОЩЕ: Няма замърсяване в българската акватория на Черно море заради "Нова Каховка“

Динкова увери, че Министерство на туризма са в контакт с Министерство на здравеопазването, като те са поискали поне два пъти в месеца РЗИ да проверява чистотата на водата. 

Стана ясно, че темата с разлива от язовир "Нова Каховка" е била една от първите, с която се е ангажирала новата власт в Министерство на туризма. 

"Нашето министерство нямаше нито един ден, в който да е спирало работа. Нямаше нито един ден, в който да е прекъсван документооборота. Бяха изплатени 17 млн. 567 хил. 340 лв. по програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна и продължава обработването на списъците за плащане за периода април-май 2023 г. Положиха се основните на разработване на третата програма", каза тя.

„Моят стил на работа винаги е бил в партньорство и изслушване на всички страни и търсене на най-спешните, оптимални, взаимноизгодни решения на проблемите", обяви министърът. 

Ирена Георгиева остава заместник-министър на туризма. Марияна Кордова е назначена за началник кабинет на министъра, а Ралица Величкова за парламентарен секретар. Тя заяви, че при сформиране на екипа си е търсила приемственост и нова енергия. „Този сектор дава едни необятни възможности за растеж на икономиката ни. Също така може да бъде използван много успешно като инструмент за мека дипломация за това България да влезе в сърцата на много хора по света със сърцата, гостоприемството и топлината си. ОЩЕ: Коя е Зарица Динкова - кандидатът на ГЕРБ и ПП-ДБ за министър на туризма?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Станбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Промените в Закона за хазарта: Защо сега и кой всъщност печели?

Обучителният център на BILLA в София отваря врати за посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com