Моника Йосифова поиска прокурорска проверка на дейността й по случая "Хохегер"

17247
Моника Йосифова поиска прокурорска проверка на дейността й по случая "Хохегер"

Моника Йосифова е внесла днес искане до Главния прокурор Сотир Цацаров за проверка на нейната дейност като подизпълнител на двата договора с г-н Хохегер, предаде БГНЕС.

"Правя това, защото нямам намерение да позволявам да се тиражират лъжи и манипулации, свързани с мен и моята дейност от страна на недобросъвестни политици, които вярват, че всичко им е позволено. Правя това, за да защитя доброто си име от неоснователните нападки на доскоро овластени лица и постоянната политическа спекулация с темата", се казва в открито писмо на Йосифова.

Независимо от факта, че Комисията "Хохегер" заседава близо 7 месеца и написа заключителен доклад от 113 страници, в който няма нито един укор или обвинение за извършена от мен нередност или нарушение в дейността ми като подизпълнител на два договора с д–р Хохегер, и към днешна дата, пет месеца след приключване дейността на Комисията, вече бивши министри от подалото оставка правителство на г-н Борисов и депутати от ПП ГЕРБ, продължават да отправят публично тенденциозни и неоснователни изявления, които злепоставят доброто ми име в обществото", се казва още в писмото.

Същевременно искам да ви информирам, че отправям искане за прокурорска проверка и на дейността на Комисията "Хохегер" и по-конкретно да бъде изяснено превишила ли е правомощията си Комисията "Хохегер" в хода на своята работа, възлагайки на Национална агенция по приходите да извърши проверка на моята дейност, каквато функция парламентът и парламентарните комисии нямат и съответно подобна проверка е недопустима в ДОПК, както и да се провери превишила ли е от своя страна Националната агенция по приходите правомощията си, извършвайки подобна проверка и кои са лицата, носещи отговорност за това. Смятам, че законът в Република България трябва с равна сила да важи както за обикновения гражданин, така и за овластените лица, било то депутати или ръководни служители на НАП, като при изпълнение на функциите си по закон прокуратурата следва да осигури това равенство, като ме защити от неоснователните нападки на овластените лица, след като установи дали аз или те са извършили нарушение", се казва още в писмото на Йосифова.

Натискали Моника Йосифова

Никога нямаше да се занимаваме с това и с моите договори, ако не живеех със Сергей Станишев. Това са думи на Моника Йосифова от днешн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com