Московски: Цените на билетите за влак няма да се вдигат

8262
Московски: Цените на билетите за влак няма да се вдигат

Цените на билетите за БДЖ няма да се повишават, заяви транспортният министър Ивайло Московски, съобщи БГНЕС.

"Според транспортното министерство нищо не налага да има увеличение на билетите. Основната причина за искането за това от страна на ръководството на БДЖ беше повишаването на стойността на биосъставката в дизела, както и увеличаването на инфраструктурните такси, но съгласно договора с държавата такова увеличение може да се иска едва след като е отчетен вече период със завишени стойности, който да позволи да се анализира, и на база тези разходи, ако те не могат да бъдат покрити - да се иска увеличение. МТИТС за момента не приема искането за увеличаване на билетите", подчерта Московски.

Московски съобщи, че процедурата за ремонт на 177 пътнически вагона е приключила и следващата седмица ще бъде подписан договорът. Ремонтът ще струва 22 милиона лева. По най-бързия начин всичко, което бъде обновено, ще влиза в експлоатация", подчерта още той.

Заедно с КРС положихме усилия да се реши спора между "Булсатком" и бTV, заяви още Московски и изрази надежда още днес да бъдат подписани новите договори между двете компании.

България по-скъпа дестинация от Испания и Чехия

България се нарежда сред най-евтините дестинации за британските туристи, но въпреки това излиза по-солено на летовниците от слънчева ...

"Основните искания към нас са да се вземат допълнителни мерки и ние сме поели този ангажимент и сме създали работна група. В най-скоро време ще имаме конкретни предложения, свързани с промени в наредби, завишаване на глоби с цел коригиране и контролиране на този пазар", каза още министърът.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com