X
 
 

МВР: Няма да се строят бежански лагери в Любимец, Малко Търново и Елхово

2442 9
photo of МВР: Няма да се строят бежански лагери в Любимец, Малко Търново и Елхово
Снимка: БГНЕС
Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на брифинг в МВР по повод изнесената от БСП информация, че България ще изгражда бежански центрове в споменатите райони.

Ципов се обърна към гражданите на трите населени места: „На територията на вашите населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни. Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове. Тези центрове са предвидени в един план за действие за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница“, посочи още Ципов, цитиран от агенция "Фокус". Той подчерта, че центровете са от затворен тип.

Поръчка за изграждане на три нови бежански лагера у нас пусна МВР

Три нови бежански лагера ще се изграждат в Малко Търново, Елхово и Любимец. Обявената обществена поръчка е публикувана на страницата на...

Зам.-министърът обясни, че площадките, които ще се изградят, са на територията на обекти на МВР. „Те са в покрайнините на населените места, оградени са, до тях няма свободен достъп. Има охрана от МВР“, посочи Ципов. Той обърна внимание, че ще има заградителни съоръжения, за да няма никаква възможност мигрантите да ги напускат.

„Изключително чудно ми е как хора като председателя на Комисията по европейски въпроси в парламента и водача на листата на БСП за предстоящите европейски избори не могат да направят такава елементарна разлика - какво е бежански център и какво е временен кризисен център“, коментира зам.-вътрешният министър. Той отчете, че миграционният натиск към страната ни в момента е нулев.

„След като един незаконно преминал държавната граница мигрант бъде задържан, ще бъде отведен в тези кризисни центрове от затворен тип. Там да му бъде извършена регистрация и ако не разполага с документи за самоличност, ще бъдат направени интервюта от органите на „Гранична полиция“ и Държавна агенция „Национална сигурност“, посочи Красимир Ципов. „Не стана ясно днес на пресконференцията какво предложиха БСП? Анализът показва, че те предлагат, България да няма готовност, при положение че военният конфликт в Сирия и Близкия Изток продължава, че в Турция има поне 3 млн. лица“, коментира той. „Как България може да си позволи да не е готова за справяне с евентуален миграционен натиск“, попита още риторично зам.-министърът.

Искам да обявя, че грантовото споразумение е сключено на 23 март 2017 година, където този проект за площадки за временни кризисни центрове се предвижда. Кое правителство управляваше тогава - временното правителство на президента Радев, с министър Пламен Узунов, припомни Ципов. „Обръщам се към БСП - спрете със спекулациите и манипулациите. Спрете да предизвиквате страх у хората“, призова още Красимир Ципов.

Поток от нелегални мигранти от Турция заля Солун

Мигранти от Турция направиха импровизиран лагер в Солун, като спяха по пейките и тревните площи на площада в центъра на града, съобщи г...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Нали ? Ето големият шанс пак наново ! 7 Нали ? Ето големият шанс пак наново ! преди 4 месеца Профил на трол?
  Най после , вместо царството за всичкото , сега фейсбук за всички .
 • Britisch Empire : ДАНС ? 6 Britisch Empire : ДАНС ? преди 4 месеца Профил на трол?
  те си имат специален отчет с над тридесет други държави - а хептем да си го дадет на такиви маймуняари както нашенските по повод и условието , маймуната станала общност ?
 • Какво става ? ДАНС ? 5 Какво става ? ДАНС ? преди 4 месеца Профил на трол?
  продупчане на билетчета ли ? недей ! иначе Лас Вегас ... без КГБ гаранция !
 • кой казва че няма да се дупче ? 5.1 кой казва че няма да се дупче ? преди 4 месеца Профил на трол?
  кой казва - нещата с Брексит и прочее са налице . Това няма да е въпрос на фейсбук лайк както фейсбуд дислайк . В Англия с пълен политически крах какво да очакваме ? Те си имат вече действащи обявени планове за намесата на при нас наречена сигурност-полиция . Освен това Джандармерията както се поразбира областна функция . Оттам нататък поемане на граничното пълно с милитаризация , сиреч военен ре виж още ›› жим . А ние си се будалкаме нещичко относно въпросителната ,дали след получаване на Ф16 от коалиция Бойко-Стойко-Атако-Македонния ще летим или не заради неплатени горивата в Белене ли ?
  : 0 !
 • Какво става ? 4 Какво става ? преди 4 месеца Профил на трол?
  Че в базата на ДАНС имаш си или платен или неплатен . А фирменото , ти обслужващ , по счетоводното , заради пълномщното , те прокарва в полето червено вместо зелено с тях . А ти подписваш незнейки следващото годишно . Здраве да ти е . Тогава щом не си продупчел - плащай . Ето , това ти е .
 • 27 както 28 3 27 както 28 преди 4 месеца Профил на трол?
  няма да ви е нужно охрана . С ония гдто не плаща , сам ще го продупча . Ол инклусиф - без по вашият отчет .
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Разбира се, че са необходими такива центрове! Всеки нелегален, като го заловят, трябва да бъде прибран някъде под контрол! Иначе, като тръгнат по селата, още повече ще ревете, мурзилки!
 • поне позиция : ясна 2.1 поне позиция : ясна преди 4 месеца Профил на трол?
  тук ти - там аз .
  : 0 !
 • бла-бла и така нататък 1 бла-бла и така нататък преди 4 месеца Профил на трол?
  готов съм при условията че гарант е социалната служба - 80 квадрата давам , не е проблемен район , става даже за смесена дейност . Както сте решили , така да е . Ана се нарича брокерка : 300 лв. месечно , регистрация , плюс 300 лв. гаранция , както и клаузата за извъднеж прекратяване на договора щом няма плащане . Давам .
Последно в Актуално