МВР шефове наказани заради Катуница

5302
МВР шефове наказани заради Катуница

Шефът на полицията в Пловдив ст. ком. Тодор Чонов обяви рокади в полицейския екип, обслужващ района на село Катуница.
Пенсиониран е младши полицейския инспектор, а другият полицейски служител в района е преместен на друго място, предаде БЛИЦ.

С порицание са наказани началниците на полицейските управления в Асеновград и в Садово, както и дежурните полицаи през нощта и в деня на събитията в Катуница.

Припомняме, че на 23 септември избухнаха размирици между българи и цигани, след като беше сгазен 19-годишният Ангел Петров. Малко по-късно почина и 16-годишният Павел, участник в шествието, който припадна по време на протеста. Момчето почина в линейката, на път за университетската болница в Пловдив. Младежът е с присадено сърце и явно емоциите около мелето са допринесли за фаталния край.

Проверката на Инспектората на МВР обаче не е доказала нарушение на служебната дисциплина и незаведени сигнали на граждани. Констатирани са били само слабости, свързани с техническата и документална дейност, добави Чонов.

След събитията в Катуница от МВР са направили анализ на действията на полицията в Пловдив. „Събитията бяха анализирани от много неправителствени и международни организации. Действията на полицията са били до голяма степен правилни, затова че не са допуснати нови смъртни случаи и насилие, означава, че сме действали до голяма степен адекватно," подчерта Чонов.

Той отказа да коментира дали МВР в Пловдив има разработки по новите обвинения спрямо Кирил Рашков за участието му в подготовката на убийството на прокурора Олег Янев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com