Мъстят ни заради учение с Израел

5215
Мъстят ни заради учение с Израел

Три са версиите защо България е избрана за удара, коментираха експерти по сигурността, предаде Стандарт нюз.

Първата е, че Хизбула е действала по собствения си дневен ред и е търсила слабо място в системата за сигурност на страна член на ЕС и НАТО и съюзник на Израел, която е гостоприемна към еврейски туристи. Втората хипотеза гласи, че ливанската групировка е изпълнила поръчка на режима на Башар Асад, който е избрал Бургас заради гостоприемството, което България оказва на сирийските бунтовници. Преди време "Дебка" разкри, че страната ни е доставяла оръжие на сирийската съпротива, а конференция на "Приятели на Сирия" се проведе в бившата резиденция на Тодор Живков в Правец. Третото допускане твърди, че самоубийственият атентат е поръчан от Иран. По този начин Техеран отмъщава за убийствата на техни ядрени физици. Петима водещи ирански учени бяха убити при бомбени атентати, за които бяха обвинени МОСАД и ЦРУ.

В Бургас имало трима атентатори

Българската полиция предполага, че атентаторът, взривил се на летището в Бургас, може да е имал не един, а двама съучастници, съобщава ...

Ако персийците наистина стоят зад бомбата в Бургас, вероятно България е станала мишена и заради домакинството на съвместното учение на българските и израелските военновъздушни сили - "Collector s Item", проведено в началото на юни у нас. Тогава израелски F-16 симулираха нападение над Иран и проведоха въздушни маневри с български МиГ-ове и Су-та, които играеха ролята на ирански военни самолети.

Натискът над Техеран заради ядрената му програма се усилва непрекъснато, зачестяват и заплахите на Израел, че ще унищожи атомните му съоръжения. През последния месец се разрасна значително и американското военно присъствие в Персийския залив, където вече има четири американски самолетоносача заедно с френския "Шарл дьо Гол", а в базите из Залива и Афганистан в бойна готовност се намират поне 120 000 рейнджъри.

Вдигнатият във въздуха автобус на родното Черноморие е част от голям военен пъзел, който може да подпали голяма война в Близкия и Средния изток с участието на световните суперсили. Тревожният въпрос е дали Сарафово 2012 няма да се превърне в Сараево 1914 г.

Редактор: Яна Баярова

След атентата терористите от "Хизбулла" избягали в Турция

Служители на българското вътрешно министерство, разследващи атентата срещу израелските туристи в Бургас, предполагат, че той е бил извъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com