Над 18 000 лв. бяха събрани в хипермаркети Kaufland в подкрепа на програмата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст

1297
Над 18 000 лв. бяха събрани в хипермаркети Kaufland в подкрепа на програмата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст
Снимка: Кауфланд

Сумата от 18 297 лв. беше събрана в хипермаркетите на Kaufland България, където клиентите на веригата даряваха средства в подкрепа на програмата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст (БЧК). В рамките на целия месец септември посетителите на всички 60 хипермаркета в 34 града в страната имаха възможност да подпомогнат осигуряването храна в училище за деца в неравностойно положение. 

Първенец в даренията в 13-ото издание на инициативата е Плевен, следван от София-град и Пловдив. Всички събрани средства от инициативата се предоставят за безплатен обяд на деца от уязвими семейства – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители. 

Досега дарителската кампания традиционно се провеждаше за Великден и Коледа, но тази година за първи беше организирана през септември и по повод първия учебен ден. Партньорството между Kaufland България и Български Червен Кръст продължава вече 13 години. В рамките на този период Kaufland и клиентите на веригата са подпомогнали програмата „Топъл обяд“ с общата сума от 443 841 лв., с които са осигурени 221 920 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца в цялата страна. 

По информация на БЧК топлият обяд често се оказва причина част от децата да посещават учебни занятия. Програмата успява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна. През изминалата учебна година, въпреки пандемията с COVID-19, проектите продължиха да се реализират чрез хранителни пакети на седмична или месечна база, а в Благоевград, Варна, Пазарджик и Търговище децата, включени в Програмата, получаваха топла храна ежедневно. През настоящата учебна година безплатен топъл обяд отново ще получат нуждаещи се деца от социално слаби семейства в 18 области в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com