Над 30 души са разпитани във връзка с взрива до Иганово

7178
Над 30 души са разпитани във връзка с взрива до Иганово
Снимка: БГНЕС

Повече от 30 души са разпитани до момента за взрива в склада на ВМЗ Сопот в село Иганово. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева пред "Фокус".

Образуваното досъдебно производство е по чл. 333, ал. 3, което касае нарушаването на нормите за съхранение и боравене със взривни вещества, в резултат на което е настъпила значителна имуществена щета. Случаят е определен като особено тежък, каза Андреева.

Версията за саботаж в Иганово не е отхвърлена

Абсолютно не мога да се съглася с версията, че в Иганово е имало саботаж. Все още не са извършени процесуално-следствени действия, не с...

Съобразно правилата на местната и родовата подсъдност досъдебното производство се наблюдава от Районната прокуратура в Карлово. Разпитите на свидетели и останалите процесуално следствени действия продължават активно.

След окончателното обезопасяване на района на взрива, ще бъдат извършени допълнителни огледи за назначаване на съответните експертизи и определяне на причините за възникване на взрива. Това подлежи на доказване. По закон първоначалният срок за разследване на случая е двумесечен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...