Най-голямата битка с варени яйца или защо всеки ден в офиса трябва да е различен?

4296
Най-голямата битка с варени яйца или защо всеки ден в офиса трябва да е различен?
Снимка: Тek Experts

Какво ще кажете, ако има как без повод да направите нещо за свой колега? Има ли случай, в който не компанията, ами служителите сами решават какво да направят за съседа си по бюро, да изберат мястото за тиймбилдинг или темата на коледното парти? Много хора ще кажат, че предложения има много, но малко са онези мениджъри, които се вслушват в тях. И може би ще бъдат прави, но не винаги.

В една компания има едни хора, които не мислят така. Те са група от осем човека, които са взели вътрешнофирменото настроение в свои ръце и се забавляват, докато работят.

И за да не сме голословни, компанията е Tek Experts - аутсорсинг фирма, специализирана в доставчик на бизнес услуги в областта на софтуер и ИТ поддръжката (явно не е изискване, да работиш в рекламна агенция, за да си креативен). А служителите? Те наричат себе Fellowship, но не на пръстена (по аналогия с The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring), а Tek Experts Fellowship. И все пак има връзка с историята на Толкин – тяхната цел е заедно да работят за по-различно настроение в офиса, да инициират подкрепа за социално-отговорни инициативи и да сплотяват екипа. Не, това не е нещо невиждано досега. Различното е, че „задругата“ в Tek Experts се събира, взима решения, предлага и осъществява проекти, които самите служители поискат, без да са получили задачата да го направят от страна на ръководството и без корпоративни стереотипи.

Стартират със социално-отговорен проект, свързан със събиране на храна и доброволчески инициативи в подкрепа на Animal Rescue Sofia. Включват се много служители, които безвъзмездно даряват свободното си време, за да се грижат за и да разхождат изоставени домашни любимци. Тази самоинициатива на служителите, се харесва – участниците разбират силата на „задругата“ и започват регулярно да се събират, за да измислят нови и нови идеи. Проектите са безброй, от социални до забавни - празнуване на 24 май с организиране на специална викторина, кино Game of Thrones вечери, събиране на средства за подпомагане на деца в неравностойно положение и… бой с яйца - The Biggest EGG-Stream Combat, по случай Великден. Организацията винаги е мащабна, защото желаещите са много. Инициативите са всеки ден, ентусиазмът е страхотен.

Ръководството на компанията помага, но стои настрана. „Мениджърският екип подкрепя всяко наше решение, без да се налага и без да слага ограничения. Неговото участие е с идеи, работа и финансиране, всичко друго зависи от нас“, споделя Аманда Пекова, един от дългогодишните членове на компанията. И да – компанията не се намесва. Тя дава на своите служители възможността да осъществяват и най-щурите хрумвания и ги мотивира да правят това.

В Tek Experts Fellowship действат различни правила – там няма йерархия, всеки може да участва с предложения и помощ в осъществяването им, а основната цел е всички да се забавляват. Всеки ден е различен и никой, освен малката група инициатори, не знае каква изненада го очаква утре.

Да работиш – да, но не само! Всеки ден тук е различен и това е страхотно, защото всички се чувстват оценени, значими и важни, както за своите колеги, така и за компанията като цяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 8 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 7 май 2024 г.

Бивша манекенка стана директор на Държавен фонд "Земеделие"

Времето утре - 8 май 2024 г.

По-малко тежките катастрофи по време на великденските празници

Българите доволни от работата си, не толкова от заплатата

София Прайд 2024 с нова локация, ето къде ще се проведе

Нов протест на бул. "Сливница" година след смъртта на Ани и Явор

"И 10% от БВП няма да ни стигнат, ако сме извън НАТО": Говори адм. Емил Ефтимов

"Луковитският тенекиджия продължава с набезите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com