Найденов: За първи път има необходимост от преглед на цялата система за сигурност

27547
Найденов: За първи път има необходимост от преглед на цялата система за сигурност

За първи път се обсъжда необходимостта от провеждане на стратегически преглед на цялата система за сигурност и отбрана. Това каза в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” министърът на отбраната Ангел Найденов, в коментар за проведеното заседание на Обществения съвет по отбранителна политика.

По думите му, към темата за сигурност и отбрана на страната, отношение и отговорности има не само Министерството на отбраната, а още и редица други ведомства и министерства като МВР, МВнР, Министерство на икономиката, структури като Държавния резерв и военновременните запаси, военноремонтните заводи и други. До този момент не е направена оценка на тяхното отношение, подготовка и принос към националната сигурност на страната, дори и в мирно време, посочи министър Найденов.

„Това, което ние предлагаме, е да се види с какво разполагаме, по какъв начин е структурирана, изградена системата за национална сигурност, по какъв начин се изграждат отношенията между тях, как функционира и какви са практическите резултати от дейността на всяко едно ведомство по отношение на националната сигурност и в частност по отношение на отбраната”, каза Ангел Найденов. Министърът посочи, че това разбиране е било споделено и подкрепено на днешните обсъждания и допълни, че стратегическият преглед ще отнеме не по-малко от една година, „защото това е достатъчно амбициозна задача и достатъчно отнемаща време и ресурси”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com