X
 
 

НАП: Опитите за хакерски атаки продължават

506 0
НАП: Опитите за хакерски атаки продължават
Снимка: БГНЕС
Опитите за хакерски атаки продължават и до ден днешен, но ние успяваме да ги предотвратим. Това каза изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова по време на изслушването си във Временната комисия за НАП, предаде репортер на Агенция "Фокус". Тя посочи, че НАП ги предотвратява благодарение на новите приложения и системи, които са внедрени. "Точно с цел предотвратяване на такива злонамерени действия. Към момента няма успешни опити", каза Димитрова.

Изпълнителният директор на НАП посочи, че е имало случаи, в които е имало хиляди опити за хакерска атака за един ден. "Информацията за айпи адреса предоставихме своевременно на ГДБОП. Имаше още един подобен случай, също го предоставихме на ГДБОП. Доколкото знаем, разследването там продължава", каза още Димитров.

Шефката на НАП: Горанов иска от мен решения, не оставка

Ударът беше насочен срещу НАП, но засегнати са всички български граждани, чийто лични данни бяха незаконно публикувани. Ударът е срещу ...

Припомняме, че през юли тази година от НАП изтекоха данните на милиони българи и фирми. След хакерската атака премиерът Бойко Борисов разпореди проверка на информационните системи на държавните институции. Данъчните потвърдиха, че атаката е успяла заради недобра защита на една от електронните им услуги - за възстановане на ДДС, платено в чужбина. По-късно за случилото се бяха обвинени собственикът на TAD Group Иван Тодоров, заедно с търговския директор и представител на компанията Георги Янков - в подбудителство към тероризъм по случая с хакерската атака срещу НАП. От прокуратурата тогава уточниха, че досъдебното производство е прехвърлено по компетентност на Специализираната прокуратура, както и че обвиненият като физически извършител на атаката Кристиян Бойков също ще отговаря пред съда за тероризъм - по чл. 108а, ал.1 от Наказателния кодекс.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...