НАП ще блокира сметки и заплати заради неплатени глоби към КАТ

4656
НАП ще блокира сметки и заплати заради неплатени глоби към КАТ
Снимка: Thinkstock

Националната агенция по приходите предупреди, че ще блокира заплати и сметки при неплатени глоби към КАТ. От тази седмица от приходната агенция ще напомнят по телефона на длъжниците да покрият задълженията си до две седмици, информира bTV.

В следващите 30 дни служителите на НАП ще звънят на длъжниците с просрочени плащания, за да им напомнят за дължими глоби. Обаждане ще получат 3600 длъжници. Техните задължения са в размер на почти 3.5 млн. лева. Натрупаните им глоби започват от 450 лева и стигат до 5 хиляди лв. В повечето случаи това са лица, които имат съставени повече от 3 акта.

С телефонно обаждане НАП ще подсеща за неплатени актове към МВР

3 600 физически лица, които не са платили своите актове към КАТ и другите органи на МВР, ще получат обаждане от Националната агенция по...

След обаждане по телефона всеки ще има две седмици срок, за да покрие дължимото. В случай, че не могат да погасят изцяло задължението си, могат да посетят служител на районната данъчна служба и с него да договорят погасяването на части на плащанията.

НАП няма за звънят на длъжници, които имат глоби в размер над 5 хил. лева. В този случай директно ще се преминава към обявяване на превозното средство на търг или запориране на сметки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com