Напрежение между полиция и демонстранти на "Московска"

22483
Напрежение между полиция и демонстранти на "Московска"

Протестиращи опитаха да пробият полицейския кордон на улица "Московска", но полицията не позволи това да се случи, предаде Агенция "Фокус".

При инцидента един от демонстрантите удари полицай, но след това беше избутан назад. Ситуацията се успокои бързо. Полицейското присъствие на ул. „Московска” се увеличи значително. По-голямата част от протестиращите вече се връщат отново в посока храм-паметника „Св. Александър Невски”. На ул. „Московска” останаха около стотина протестиращи. Недоволните граждани скандират „Червени боклуци” и „Оставка”. Един от издигнатите лозунги гласи „Вчера преврат и компромат, днес управление на инат, утре – терор и диктат”.

Борисов: Случващото се по нашите улици, мога да го сравня само с Египет

По безпощаден начин, пак ще стане ясно на всички симпатизанти на „Атака”, че „Атака” са в коалиция с БСП и ДПС....

Представител на протестиращите отиде да говори с полицай от кордона като гневно му каза – „Кои са онези там, че да стоят отделени от нас?”, като визираше привържениците на правителството, които участват в контрапротеста.

Друг от протестиращите се обърна към полицията по мегафон, като ги попита – „На какво основание пускате контрапротестиращите да са пред храм-паметника „Св.Александър Невски”? Те нямат уведомление да стоят там, а да бъдат пред НДК”.

Преди това шествието на контрапротестиращите достигна до Военния клуб и там имаше обособена буферна зона от ул. "Раковски" до централния вход на НС, където се виждаха протестиращите против кабинета, предаде БГНЕС. В един момент по време на шествието, преди то да премине към северната страна на парламента, се появиха 6-7 души, които скандираха "Мафия". Хората от шествието не им отвърнаха по никакъв начин. Полицаите отстраниха викащите "Мафия" и така не се стигна до сблъсъци. Контрапротестиращите скандират "Подкрепа", "Единство". Междувременно протестиращи и контрапротестиращи са разделени от полицейски кордон, за да не се стига до сблъсъци.

Припомняме, че около 10:00 ч. контрапротестиращите тръгнаха към сградата на Народното събрание с мощни викове: "Подкрепа". Най-отпред на шествието се развява българското знаме и има надпис: "За Орешарски!", "За стабилност!", "За бъдещето!", "Планът Орешарски – план за бъдещето на България". Преди началото на шествието се чуха призиви да не се поддават на провокации и че отиват пред парламента да подкрепят кабинета. Има много български знамена и знаме на ЕС.

Фандъкова: В момента центърът на столицата е блокиран

Протестните шествия в момента в центъра на столицата не са съгласувани със Столична община и се извършват от спонтанно събрани хора. Ед...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com