Нарушенията на потребителските ни права са намалели с около 10%

463
Нарушенията на потребителските ни права са намалели с около 10%
Снимка: Getty Images / Guliver

Около 10% спад на нарушенията на потребителските права са отчетени при извършените над 35 000 проверки през миналата година.

Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов днес при откриване на приемната за туристи в курорта Златни пясъци.

267 проверки в цялата страна е извършила Агенцията по рибарство

Само за седмица инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са извършили 267 проверки в страната, съобщиха от агенция...

По думите му освен тенденцията на спад в нарушенията се наблюдава и много голяма активност на потребителите да отстояват правата си, и то на момента, пише Topnovini.bg.

„От две години тези приемни показват своя добър ефект, защото имат и функцията на консултативен орган. Надявам се, че през този летен сезон ще могат да играят ролята и на помирители, т.е. да помагат на хората да решат по-бързо и на терен споровете, които могат да възникнат с търговци“, заяви Маргаритов.

От началото на активния туристически сезон КЗП е извършила около 600 проверки на туристически обекти по Черноморието. При тях са констатирани около 30 нарушения, или в около 5% от случаите, съобщи още Маргаритов.

Вече работят всички приемни на КЗП по морето – не само в големите курорти, но и в по-малките селища. В тях могат да подават сигнали и да получават консултации и чуждестранни граждани, а след завръщането си в родината биха могли да подадат жалба в бюрата на европейските потребителски центрове и КЗП да се намеси за решаването на възникнал трансграничен казус.

Комисията за защита на потребителите с клон в Асеновград

Държавната комисия за защита на потребителите вече ще има офис и в Асеновград, съобщи кореспондентът на Actualno.com в града. За целта...

Приемната на КЗП в Златни пясъци е в близост до полицейското управление и административната сграда на едноименното дружество. Телефонът за връзка е 052/355623.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com