Наводненията спряха влакове, Девин може да бъде откъснат от света

25938
Наводненията спряха влакове, Девин може да бъде откъснат от света
Снимка: БГНЕС

Ще бъде взривена една дига на река Камчия, за да се освободи потокът от вода в района на язовир "Цонево", съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев.

Ако язовирът продължи да премива, очакваната вълна е около 100 куб. метра. Към 19:00 изпускането е от 30 кубика, като се очаква да достигне до 100 след десет часа. Има обаче понижение на реката с около половин метър.

Вучков предупреждава, че и днес ще има изпускане на язовири

Вероятно ще има изпускане на язовири днес, заяви вътрешният министър Веселин Вучков пред БНР. Той добави, че утре се очакват нови вал...

Гара Разделна е наводнена. Движението на влаковете е преустановено, каза още областният управител. Добрата новина е, че в момента във Варненско не вали.

Община Долни чифлик обяви бедствено положение заради очакваната приливна вълна при река Камчия. На застрашените участъци край село Гроздьово доброволци с техника на местни фирми продължават укрепването на ниските части на дигите с чували пясък. На място в селото има екипи на пожарната, ВиК и Енерго-Про. В селото е въведена организация за започване на евакуация при необходимост.

Има опасност Девин да остане откъснат от света, съобщи БНТ. Има опасност от срутване на единствения път към града откъм Пловдив. Част от пътя е под вода. И в момента в Девин вали дъжд и мокър сняг. Част от пътя за Батак също е срутен. При язовир Доспат има проблеми, жителите на село Киселчово са блокирани. На хората са докарани лекарства и храна с бъги, от доброволец.

Приключи и издирването на съпрузите, чийто автомобил падна вчера в река Девинска. Телата на двамата, които се считат за загинали, не са намерени.

Ивелина Василева: Европа ни дава специално милиони за речните корита

2 млрд. лева има заделени за ВиК инфраструктура и въобще за водни проекти в ОП „Околна среда”, отделно има заложени 120 млн...

Освен в Девин, в Смолянско няма други общини, които да са в бедствено положение.

Проблеми има и при Елхово. Там река Тунджа е заляла населени места, имало е и евакуация на хора с лодка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com