Новини или Novini - картината на печата за 15 юли

5265
Новини или Novini - картината на печата за 15 юли
Снимка: iStock/Guliver

Висшият съдебен съвет открива процедура за избор на нов главен прокурор, до дни САЩ налагат санкции на Турция заради С-400... това бяха някои от акцентите в новините от 14 юли, а ето кое е най-важното в печата от днешния 15 юли.

Сега

Изданието информира, че само през юни седем души, пострадали по време на възродителния процес, са завели дела срещу прокуратурата по закона за отговорността на държавата. Исковете им са за между 50 хил. и 100 хил. лв., обясниха адвокати. Вестникът акцентира и върху факта, че 90% от законите в Народното събрание са без сериозна обосновка. Най-често липсва оценка на разходите и не се правят усилия за информираност на гражданите.

Труд

Изданието предупреждава за мъртво вълнение по морето. Т.нар. "мъртвак" е характерен за август, но лошото време е причина явлението да се прояви по-рано. Друг акцент е образованието. В интервю с министър Красимир Вълчев става ясно, че най-добрите ученици се стимулират да стават учители и инженери. 

24 часа

Вестникът информира за засилени проверки по строежите. Инспекторите ще следят за нивата на шум и прах, а глобите за нарушителите са 3000 лв. Изданието твърди и че приходите от нощувки на българи през месец май в страната ни бележат 10% ръст. По Черноморските курорти ситуацията е различна и само два от тях не са отбелязали сериозен спад в посещенията.

Монитор

Чакането на Капитан Андреево отнема повече от час, дълго се чака и на турския пункт Капъкуле, информира изданието. Хиляди турски гастарбайтери с леки коли  пътуват от Западна Европа за южната ни съседка, където традиционно прекарват годишната си отпуска. Пред всички гишета има дълги колони от чакащи да преминат автомобили. Изданието обръща внимание и на най-новото забавление на плажа, а именно - черен сладолед. В състава му има въглен, но вкусът е на ванилия. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com