Новини или Novini - картината на печата за 20 януари

3745
Новини или Novini - картината на печата за 20 януари
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния 20 януари, понеделник.

Вестник "24 часа"

Изданието пише в продължение на темата с водната криза, че са отстранени най-тежките аварии по магистралния водопровод от язовир "Тича" до Шумен. Припомняме, че по-рано след пускането на водата, бяха установени 10 нови аварии. Управителят на ВиК - Шумен Илиян Илиев съобщи междувременно пред БНТ, че по отстраняването на повредите се работи, без да се спира водата. Основните течове бяха в тръбата, която минава през 100-метров тунел близо до село Хан Крум. Екипите на ВиК влязоха 40 метра навътре, за отстранят пробива във водопровода.

Вестник "Труд"

И още една тема в развитие. Трима са били апашите, които са атакували сградата на Митница-Благоевград в събота през нощта. Те са били добре подготвени и организирани, явно са очаквали, че ще отмъкнат милиони левове и накити. Но истинската сума, която са задигнали, е 230 000 лева във всякаква валута и сребро. Освен обира, крадците са сторили и голяма беля - на излизане са запушили сифоните на всички мокри помещения и са наводнили сградата на митницата. Вода е текла цели 10 часа, която буквално е съсипала административната част, щетите са сериозни, стана ясно от думите на районния прокурор Борислав Ковачки. А на всичкото отгоре е имало 4 сигнала до СОТ, но идващите на проверка охранители не констатирали нищо нередно. По темата може да прочетете повече подробности и в този материал.

Вестник "Монитор"

По традиция ежедневникът поставя акцент върху потребителски въпрос. Дупка в закона оставя ваучерите за храна, които са една от основните социални придобивки в частния сектор, реално на самоконтрол. Това пък води до случаи, в които работодатели жилят работниците си, като не им дават ДМС-то, в случай че са болни. За това алармира пред вестника секретарят по социална политика на КТ „Подкрепа“ Александър Загоров. По този начин обаче освен работника, фирмите жилят и държавната хазна. Причината е, че тя, тъй като няма механизъм, по който да провери дали ваучерите са достигнали до персонала, дава данъчни облекчения на дружеството въз основа само на декларираните от него цифри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com