Новини или novini: Картината на печата за 21 ноември

1637
Новини или novini: Картината на печата за 21 ноември
Снимка: iStock/Guliver

Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния 21 ноември,четвъртък.

Сега

Държавата оцени щетите от скандалните горски заменки на едва 80 млн. лева. Под заплаха от съд и евроглоби София най-сетне реши да изпълни решение на ЕК отпреди 5 години. Дори и тази сума едва ли ще бъде събрана. Пет години след като Европейската комисия отсъди, че горските заменки са непозволена дър-жавна помощ и България трябва да вземе мерки да си върне парите, земеделското министерство се раздвижи.

Задава се нова вълна на повишение на банкови такси. Нова вълна на повишение на банковите такси се задава от декември. След като големите трезори у нас вдигнаха цените на част от най-използваните от гражданите финансови услуги в началото на октомври, вече се включват и по-малките банки. Пощенска банка, ПИБ, ЦКБ, Българо-американска кредитна банка, Токуда банк, Интернешънъл асет банк обявиха промени в тарифите си, които влизат в си-ла през декември. Банка ДСК вече вдигна част от таксите си и готви нови промени от 15 януари 2020 година. 

Труд

Под земя печатат новите паспорти. До 27 ноември приемат офертите на двете немски фирми. До края на годината става ясно кой ще печата картите с чип. От МВР предвиждат 16 месеца за строителство на сградата за лични документи.

Проектът за системата „Бонус-малус“ – 5 години плащаме за отнето предимство. Бизнесмени връщат 80 млн. лв. за незаконни заменки, твърди медията.

24 часа 

Бългаpия полyчава пpизнание от DірNаtо, официалният блог на Дъpжавния депаpтамент на САЩ, като съюзник, на който Америка може да разчита, съобщи посолството на САЩ у нас.

Лекари от МВР болница спасиха живота на Маринела Арабаджиева. Бизнес дамата колабирала и изпаднала в безсъзнание заради кръвното. 

Монитор 

Нанков уволнява шефа на ВиК в Перник. Хората от миньорския град обсадиха офиса на дружеството. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков уволнява шефа на ВиК - Перник, заради несправянето с безводието и водния режим в миньорския град. Това отбеляза той след срещата му с кмета Станислав Владимиров. Преди това перничани обсадиха офиса на водното дружество и се наложи намесата на полицията.

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с бившия премиер на Италия Силвио Берлускони в Хърватия, стана ясно от публикация в профила му във Facebook. Премиерът е на работно посещение в Хърватия днес и утре. "Туск е голям приятел на България, помните как изнесе слово на български език. Добър приятел ми е, той е много твърд човек. Доналд ще бъде твърд председател, точно какъвто ни трябва в този момент. Той е лидер на партия, бил е премиер, познава Балканите, познава Централна и Източна Европа. Жозеф Дол го обичам като баща като брат, той е изключителен човек, но мисля, че Доналд ще бъде по-твърд", заяви в словото си Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com