Новини или Novini – картината на печата за 6 ноември

3148
Новини или Novini – картината на печата за 6 ноември
Снимка: iStock/Guliver

Actualno.com ви запознава с водещите новини от днешните вестници

Сега

Според медията, прокуратурата се изгаврила със семейството на лидера на БОЕЦ. Държавното обвинение първо забрани, после разреши Георгиев да пътува в чужбина за животоспасяваща операция на съпругата му. Лидерът на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, който месеци наред организира протести срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, стана мишена на абсурдни действия от страна на държавното обвинение. Във вторник прокуратурата му е наложила изрична забрана да напуска страната, въпреки че след по-малко от седмица той трябва да замине заедно със съпругата си Мариела за Франция. Там на жената трябва да бъде напра-вена животоспасяваща трансплантация, чийто донор е самият Георгиев.

Българите смятат, че демокрацията е в опасност. 30 години след падането на Берлинската стена и старта на промените хората в Източна Европа масово смятат, че резултатите от мирните им революции не са на очакваното равнище. Българите не вярват, че изборите са честни, и смятат, че демокрацията в страната е в опасност. Това сочи анализ на фондация „Отворено общество“ на резултати от проучване на YouGov.

24 часа

Слави е същият, но тв “Стара Загора” не е Би Ти Ви, уви, констатира вестникът. Мая Манолова и познат социолог доплаваха от каналите, за да загатнат вероятен бъдещ съюз. Зрителите са чакали телевизия 7/8, 1 456 120 са я гледали първия път. Важното е колко ще са по-нататък. И още - Миню Стайков на хапчета заради тежка депресия. Помагал на следствието.Бизнесменът остава в ареста за злоупотреби с евросубсидии.

Труд

Страх от съдбата спира донорите, според проучване на Алфа Рисърч. Всеки пети има морално-религиозни причини да не става донор. Проф. Михаил Константинов пред „Труд“: Преференциите партиха над 15% от гласовете за съветниците на боклука.Относно собствеността на „Труд“ обяснения от първа страница дава неговият главен редактор Петьо Блъсков.

Монитор

Говорителят на Кремъл размаха пръст на България заради Малинов. Срещнал се с менторите си Решетников и Малофеев. Ден, след като Путин награди с „Орден за дружба“ ортака на Цветан Василев, Песков заяви, че щяло да има „пагубни последствия“, ако наградата, която русофилът получил в Москва, станела причина за преследването му в България. Самият Малинов бе в Русия нелегално, след като съдия от спецсъда отмени временно забраната му да напуска страната в разрез със законовите правила, като лъсна, че е използвал престоя си в Москва, за да търси защита срещу разследването у нас, както и да се види с менторите си – генерала от ГРУ Леонид Решетников и приближения до Кремъл олигарх Константин Малофеев.

Освен това - болници осъдиха НЗОК за 1 млн. лева. Заведените дела на различни инстанции са за 50 млн. лева. Главницата е 1 млн. лева. Това съобщи за „Монитор“ заместник здравният министър Жени Начева, която е и председател на Надзорния съвет на касата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество