Новините: Най-важното за деня, 1 март

2881
Новините: Най-важното за деня, 1 март
Снимка: Правителствен пресцентър

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 1 март (петък).

СЛЕД СРЕЩАТА СЪС СТОЛТЕНБЕРГ БОРИСОВ РЕШИ ДА ПОДЧЕРТАЕ, ЧЕ НЕ СМЕ МАША НА РУСИЯ

България не е троянският кон на Русия в НАТО, ние сме най-дисциплинираните и лоялни членове на Алианса, заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенбер. Борисов уточни, че Столтенберг е тук по негова покана, направена преди месеци, преди да се знае, че у нас ще идва руският премиер Дмитрий Медведев. Медведев трябва да дойде в България на 4 март. По-късно през деня Столтенберг се срещна и с президента Румен Радев.

КПКОНПИ НЕ ОТКРИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ПРИ ГОРАНОВ ЗАРАДИ АПАРТАМЕНТА ОТ КРЪСТНИКА

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не установи конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов и жилището му в столичния квартал "Изток", предаде БГНЕС.

ВЕРСИЯ: ПОЛИЦАЙ, СТАНАЛ ПРОКУРОР, Е ПРАТИЛ В ТРЕТА ГЛУХА РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО СЛУЧАЯ "ГЕБРЕВ"

Изключително скандална версия защо разследването на отравянето на оръжейния предприемач Емилиян Гебрев всъщност е било в "трета глуха" преди да се намесят британските служби лансира българският сайт за разследваща журналистика "Биволъ".

ГРЪЦКИ СЪД ВЗЕ РЕШЕНИЕ ЗА СКАНДАЛА С ТАНКЕРА "БАДР"

Първоинстанционният съд в Атина е наложил забрана за използването на т.нар. морска ипотека, която даде основание на българската компания "Булгаргеомин" да "превземе" либийския танкер "Бадр". Това означава, че ипотеката не може да бъде ползвана като редовен документ – поне засега, защото има възможност за обжалване.

ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ - ДВОЙНА "РАЗУМНА ПЕЧАЛБА" ОТ ДЖОБОВЕТЕ НА СОФИЯНЦИ

На практика днес в съда вещото лице призна, че така наречената "разумна печалба" се начислява два пъти". Както изглежда, тя се плаща от гражданите, а не се поема от дотациите, което е престъпление. Това коментира през репортер на Actualno.com адвокат Милка Христова (бел. ред. - зам.-председател на парламентарната група на БСП в Столичния общински съвет /СОС/) по повод делото пред Административния съд, което се води от жалбите от граждани срещу повишението на цената на билета за градския транспорт в София с 60%.

АНАНИЕВ ПОДЧЕРТА, ЧЕ ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ НА МОРБИЛИ СА НА ДЕЦА БЕЗ ВАКСИНИ

"Към момента с данни за морбили са 52 души, като в Националната референтна лаборатория са били потвърдени 31 случая. Това разкри министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол днес.

ЦВЕТАНОВ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА: НЕ ИСКАМ БЪЛГАРСКИЯТ МАДУРО ДА НИ ВОДИ КЪМ РЕЖИМА НА ВЕНЕЦУЕЛА

Аз не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Това заяви пред журналисти в Кърджали председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

КОЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ - ПЪРВИ ПРОГНОЗИ ОТ БРЮКСЕЛ

Европейската народна партия (ЕНП) ще спечели най-много места в следващия Европейски парламент, сочат първите специализирани прогнози за развитието на европейските избори в края на май, които Европейският парламент почва да публикува регулярно. Първото обновление беше в средата на седмицата – 27 февруари, след това нови данни ще бъдат публикувани на всеки две седмици, а когато дойде месец май – ежеседмично.

СЛЕД 40 ГОДИНИ 89% ОТ СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЩЕ ЖИВЕЕ В 600 ГРАДА

В резултат на икономически, климатични и други фактори населението на света нараства, а миграцията е все по-динамична. Именно хората обаче, a не само технологиите, са ключовият елемент за развитието на умните градове. Около това мнение се обединиха международни експерти по време на конференцията „Knowledge City – градове на бъдещето“, която се проведе на 28 февруари в София.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Всяка година на 1 март българите се окичват с бяло-червени мартеници. За здраве, за радост и с предчувствие за края на зимата и настъпването на пролетта. Колко е древна тази българска традиция, едва ли някой може да каже.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com