Новините: Най-важното за деня, 11 август

2988
Новините: Най-важното за деня, 11 август
Снимка: БГНЕС

Кабинетът "Борисов 3" навърши 100 дни управление, ГЕРБ сезират главния прокурор за проекта "Цанков камък", българин загина при падане в планината Тяншан, а възрастна жена пострада при поход в Пирин, като се наложи да я спасява хеликоптер.

Тези и други акценти редакционният екип на Actualno.com събра за вас във петъчния вечерен информационен бюлетин, посветен на най-важните събития за днешния 11 август.

100 ДНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА КАБИНЕТА "БОРИСОВ 3"

Днес се навършват 100 дни от управлението на кабинета "Борисов 3", който се закле на 4 май. Правителството публикува програмата си миналата седмица с 902 мерки. Сред тях са борбата с неграмотността, тероризма и продължаването на строителството на магистрали.

Основната критика към правителството през това време идваше от БСП

ОТ ГЕРБ СЕЗИРАТ ЦАЦАРОВ ЗА ПРОЕКТА "ЦАНКОВ КАМЪК"

Партия ГЕРБ ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. Това заяви на извънреден брифинг във Варна народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков.

БЪЛГАРИН ЗАГИНА ПРИ ПАДАНЕ В ПЛАНИНАТА ТЯНШАН

Български гражданин загина на връх Хан Тенгри в планината Тяншан, на границата между Китай, Киргизстан и Казахстан. От Външно министерство потвърдиха информацията.

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ПОСТРАДА ПРИ ПОХОД В ПИРИН, СПАСЯВА Я ХЕЛИКОПТЕР

Акция на планинската спасителна служба в Пирин. 70-годишна жена е пострадала, информира Нова телевизия. По-рано днес туристическа група тръгва на поход от хижа „Вихрен”. Жената, която е французойка, е част от нея. Въпреки че е предупредена, че маршрутът е тежък, тя тръгва.

СЪДЪТ НАМАЛИ ГАРАНЦИЯТА НА ЖИВКО МАРТИНОВ ПО ДЕЛОТО "СУДЖУКГЕЙТ"

Софийският съд намали гаранцията на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, станал известен покрай "Суджукгейт", от 45 на 20 хил. лева.

КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ ИЗПРАТИХА АСЕН ГАРГОВ В ПОСЛЕДНИЯ МУ ПЪТ

С много цветя в горещия августовски ден десетки колеги и приятели изпратиха днес естрадната легенда Асен Гаргов, който си отиде на 68 г.

ТРЪМП БЛАГОДАРИ НА ПУТИН ЗА ВЪРНАТИТЕ ДИПЛОМАТИ, СПЕСТИЛ МУ ПАРИ

Американският президент Доналд Тръмп благодари на руския му колега Владимир Путин за неговото решение да изгони от Русия 755 души от персонала на посолството на САЩ.

ОТКРИХА ИЗОСТАВЕНО ДЕТЕ НА ОКОЛО ГОДИНА В СОФИЯ

Към 19:00 часа в столичната полиция е съобщено за намерено малко момиченце в Западен парк. На място веднага са изпратени патрули от Трето РУ-СДВР и екип на Бърза помощ. Медиците са прегледали детето, което е на видима възраст между 5 месеца и 1 годинка и е в добро общо състояние.

ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ ПО ПЛАЖОВЕТЕ ТОВА ЛЯТО: ЛИПСВАТ СПАСИТЕЛИ

Липсата на достатъчно спасители е основният проблем, констатиран при проверките по плажовете това лято. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от "Фокус".

ОПАСНО МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ В ЧЕРНО МОРЕ

Опасно мъртво вълнение се очаква в следващите няколко дни в Черно море. За това предупреждават от Българския червен кръст. От НИМХ към БАН информират, че предпоставките за това явление са вече налице заради постоянния вятър от север-североизток, което спомага за образуването на вълна с голяма дължина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com