X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 12 септември

3638 0
Новините: Най-важното за деня, 12 септември
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден. 

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ С ПРОТЕСТНА ПАЛАТКА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Медицинските сестри продължават с протеста си. Те настояват за по-високи заплати и достойни условия на труд. Днес протестиращите посрещнаха депутатите с разпъната палатка пред Народното събрание и раздаваха листовки с актуални въпроси и проблеми в здравеопазването на депутатите. Никой от минаващите край тях обаче не ги покани да влязат в парламента на разговори, съобщи БНР.

РУСИЯ ПРОГОВОРИ ЗА ШПИОНСКИЯ СКАНДАЛ - ПРЕДУПРЕДИ БЪЛГАРИЯ ДА ВНИМАВА

Кремъл най-накрая реши да проговори за шпионския скандал, в който бе замесен председателят на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов. Той бе обвинен в шпионаж, а Москва се оказа доста притестена от това, стана ясно от изказване на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова.

СЕРИОЗНИ ПРОМЕНИ В 'ХОРИЗОНТ' - СМЕНИХА ДИРЕКТОРА, СВАЛИХА ОТ ЕФИР СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА

Резки рокади в Програма "Хоризонт" на БНР предприе новото ръководство на радиото. Само за ден програмата осъмна с нов директор - Николай Кръстев, който свали журналистът Силвия Великова от ефира на медията. Но късно вечерта Великова беше върната - неофициално информацията е, че това е станало заради отказ на всички радиоводещи в БНР да седнат на стола ѝ.

ЕСКАЛАЦИЯ НА НАПРЕЖЕНИЕТО НА ПРОТЕСТ НА "БОЕЦ" СРЕЩУ ГЕШЕВ ЗАРАДИ ПРОВОКАТОРИ

Протестиращи коментираха на място, че по 50 лева са давани на роми от Сливен, за да ги докарат на протеста срещу Гешев днес, с цел да провокират демонстрантите. А в последният момент съдът забрани на Десислава Иванчева да дойде на протеста, след като тя беше на предишния - във вторник, 10 септември.

БОРИСОВ: АСФАЛТЪТ НЕ СЕ ЯДЕ, НО СЪЗДАВА ИНВЕСТИЦИИ И РАБОТА

„Тръгнахме да правим път през Божурище, но той няма да свърши никаква работа. Няколко огромни инвеститори искат да влязат тук, но не мога да си го позволя, защото трафикът ще се блокира. Затова ще се направи околовръстен път от бул. „Царица Йоана", който да минава оттук и да свързва магистралата със Сърбия. Това струва над 50 млн. лв."

МВНР НА РУСИЯ: ИМА РИСК ОТ ИЗБУХВАНЕ НА ЯДРЕНА ВОЙНА

„Има риск от избухване на ядрена война. Тази негативна динамика се проявява особено забележимо през последната година“, това заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков по време на презентацията на доклада „Ново разбиране и пътища за укрепване на многостранната стратегическа стабилност“ в пресцентъра на ТАСС. По думите му причината за това е съвременната международна ситуация.

ЮНКЕР: ТРЯБВА НОВО ИМЕ ЗА БИВШИЯ РЕСОР "МИГРАЦИЯ"

Броени дни преди да предаде поста си на новия председател на Европейската комисия, Жан - Клод Юнкер даде ексклузивно интервю за Euronews.

ТЕЛЕВИЗИЯТА НА МАЛОФЕЕВ ВИДЯ ШПИОНСКИЯТ СКАНДАЛ С МАЛИНОВ КАТО ЧАСТ ОТ ПЛАН СРЕЩУ РУСКИЯ ГАЗ

Шпионският скандал с бившия издател на в. "Дума" Николай Малинов вече предизвика обширен коментар в телевизията на руския олигарх Константин Малофеев. Припомняме, че според българската прокуратура Малофеев е човекът, на който Малинов предлага закупуване на ключови български активи като „Виваком“, "Дунарит" и ТВ7 с цел осигуряване на инструменти за промяна на геополитическата ориентация на България в посока Русия.

ВСИЧКИ ИЗПИТАНИЯ НА РУСКАТА РАКЕТА "БУРЕВЕСТНИК" СА ЗАВЪРШИЛИ С НЕУСПЕХ

Русия е провела поне пет изпитания на крилатата ракета "Буревестник" и всички те са завършили с неуспех. Това пише CNBC, като се позовава на източници, запознати със съответните документи на американското разузнаване.

ЕМИЛИЯН ГЕБРЕВ: ГЕШЕВ НА ПРАКТИКА КАЗА, ЧЕ РУСИЯ Е ИСКАЛА ДА МЕ УБИЕ ЗАРАДИ "ДУНАРИТ"

Когато има наличие на държава, винаги остава следа. Това е тезата на собственика на "Емко" Емилиян Гебрев, който беше набъркан в шпионския скандал с бившия издател на в. "Дума" и председател на движение "Русофили" Николай Малинов от прокуратурата – в смисъл, че е бил оръжие на банкера Цветан Василев да вземе военния завод "Дунарит" и след това той да премине в руски ръце.

ВЛАСТТА РАЗДАДЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ 1 МЛРД. ЛЕВА

Тол системата и плащането за изминато разстояние на тежките камиони все още са в бъдеще време, но управляващите вече разпределят очакваните приходи от нея. На две поредни заседания в рамките на седмица бяха "наместени" близо 1 милиард лева. Миналата сряда министрите определиха крупната сума от около 550 млн. лв. за ремонт на шосета и за изграждане на нови отсечки.

Actualno.com

Етикети: