Новините: Най-важното за деня, 17 октомври

6783
Новините: Най-важното за деня, 17 октомври
Снимка: Pixabay

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 17 ноември. 

БОЙКО БОРИСОВ: ОЧЕРНИХА БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ УБИЙСТВОТО НА ВИКТОРИЯ, НЕ МЕ ИНТEРЕСУВАТ СКАНДАЛИТЕ В ОП

"Получих едно голямо извинение от всички подред в Европейската народна партия /ЕНП/ за това, че прибързаха с коментарите си за убийството на Виктория Маринова." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел преди началото на работна вечеря във формат ЕС-27, на която ще се обсъди напредъка по преговорите между ЕС и Великобритания.

ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА УБИЙСТВОТО НА ВИКТОРИЯ МАРИНОВА СЕВЕРИН КРАСИМИРОВ ПРИСТИГНА В БЪЛГАРИЯ

На летище София кацна самолетът с екстрадирания от Германия Северин Красимиров, заподозрян за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. На пистата има засилена охрана – полиция, жандармерия и охрана на съдебната власт. В самолета на „Луфтханза“ има съдебна охрана, която конвоира Северин с полета от Франкфурт до София.

60% ОТ БЪЛГАРИТЕ СМЯТАТ, ЧЕ СМЕ СПЕЧЕЛИЛИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО СИ В ЕС

Ново проучване на Евробарометър показва, че българите значително подкрепят членството на страната ни в Европейския съюз. Спроред данните - 55% от интервюираните смятат, че членството на България в ЕС е нещо добро, а цели 60% смятат, че дори сме спечелили от него.

КРИЗА В ЛОМ - ГРАДЪТ ОСТАВА 7 ДНИ БЕЗ ВОДА

В следващите 7 дни Лом остава без вода, съобщи кметът Пенка Пенкова. Причината е тежка авария и невъзможност за ремонт на участък от напорния водопровод в свлачищен район край с. Добри дол. Свикан е Общинският кризисен щаб. Единственият начин за възстановяване на водоподаването за град Лом и селата Замфир, Добридол, Сливата, Орсоя и Арчар, е свързването на новоизграден участък от напорния водопровод със стария. Технологичното време, при спешна изработка на специфични части и строително-монтажни работи, е около седем дни.

ЗАДЪРЖАХА ВИЦЕПРЕМИЕРА НА КРИМ

Вицепремиерът на Крим Виталий Нахлупин е задържан в Москва. По предварителни данни Нахлупин е задържан заради подкуп, съобщи Интерфакс. Провеждат се следствени действия по отношение на длъжностни лица и редица структури. Сред тях да държавните комитети на пътното стопанство и конкурентната политика на Крим, предприятията "Крименерго", "Кримгазети."

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ НА СОФИЯ ЕВГЕНИ КРУСЕВ НЕ МИСЛИ ЗА ОСТАВКА

Към момента не обмислям да подавам оставка. Това коментира пред журналисти на зам.-кметът на София Евгени Крусев, по време на проверката на ремонта на бул. „Константин Величков“ във връзка с исканата му оставка от "Спаси София" заради промяна на виброизолационната подложка, използвана при ремонта на бул. „Граф Игнатиев“.

КУЧЕШКИ ЖИВОТ В СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ, НО СТУДЕНТИТЕ БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ (СНИМКА)

Сигнал за отвратителни условия в блок 7 в Студентски град изпратиха студенти до медиите. В този блок трябва да живеят около 400 студенти. Според обяснения на отговарящия за поддръжката Никола Филчев (бел. ред. - да не се бърка с бившия главен прокурор) пред БНТ се оказа, че ремонт не се е правил от 1977 година - тогава, когато блокът започва да функционира.

АДВОКАТ НА СЕМЕЙСТВОТО НА ВИКТОРИЯ МАРИНОВА ВИДЯ НАСЛЕДСТВО НА ПРЕСТЪПНИ ГЕНИ ПРИ СЕВЕРИН

Според адвокат Желязков заподозреният за убийството на Виктория Северин Красимиров бил обременен генетично до някаква степен. Причината – баща му Северин Зоров Ангелов, който се е самоубил през 2008 година и цял живот се занимавал с кражби, основно на цветни метали.

КАК СЕ САНИРА ДВОЙНО И ТРОЙНО ПО-СКЪПО - БЛАГОЕВГРАД Е КРЕЩЯЩ ПРИМЕР

Разследване на журналистката Мариета Димитрова разкрива реалните цени на уж безплатното саниране по Програмата за енергийна ефективност и за странни разминавания в парите, плащани за различни сгради в Благоевград.

СПАД НА ПРОДАЖБИТЕ НА АВТОМОБИЛИ В ЕС ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

През септември регистрацията на нови автомобили в Европейския съюз (ЕС) отбеляза доста драматичен спад, тъй като влезлите в сила от началото на месеца нови стандарти за отработените вредни газови емисии накараха автомобилните компании да увеличат рязко техните продажби през последния летен месец (преди да влезе в сила т.нар. WLTP стандарт).

НОВ СКАНДАЛ С РЕМОНТА НА "ГРАФА": ЗАСТРАШАВАТ ЛИ НЕПОДХОДЯЩИ МАТЕРИАЛИ СТАРИТЕ СГРАДИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ?

Продължават скандалите с ремонта на възловия булевард "Граф Игнатиев" в центъра на София. След сигнал на неправителствената организация "Спаси София" и след проверка от страна на една от двете големи частни телевизии у нас - bTV, бяха показани ключови промени в проекта за трамвайното трасе. Става дума за влагане на неподходящи материали - така наречените виброизолационни подложки за трамвайните релси, които да обират вибрациите, и по този начин да се намали вредното въздействие върху старите сгради в центъра на столицата.

НФСБ НЯМА ДА НАПУСКА НИТО КОАЛИЦИЯТА, НИТО ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ПАТРИОТИТЕ

Коалицията е стабилна. Нямаме намерения нито да напускаме коалицията, нито да напускаме парламентарната група. Това заяви зам.-председателят на НФСБ и секретар на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Борис Ячев, предаде БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща
Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето на арестуваната за убийството на мъжа си Габриела Славова, настоява да се извърши спешен...