Новините: Най-важното за деня, 17 септември

6489
Новините: Най-важното за деня, 17 септември
Снимка: БГНЕС

Франция предупреди за атентати в цяла Европа, поройни дъждове и бури удариха Западните Балкани, сръбският премиер отиде на гей парада в Белград, а София отбеляза празника на града с тържествени мероприятия през целия ден.

Тези и други акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас в неделния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния 17 септември.

ФРАНЦИЯ ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА АТЕНТАТИ В ЦЯЛА ЕВРОПА

Генералната дирекция на Националната полиция на Франция предупреди за опасността от терористични атаки по железопътни линии в цяла Европа, както и за планове на екстремисти да организират поредица от горски пожари и отравяне на хранителни продукти. Това съобщава вестник Le Parisien, който се позовава на секретен документ на ведомството, с който разполага.

КУПУВАТ НОВА ТЕХНИКА ЗА НАД 1 МЛН. ЛВ. ЗА ИНСТИТУТА ПО КРИМИНАЛИСТИКА КЪМ МВР

МВР обяви две обществени поръчки на стойност от почти 1,2 млн. лв. с ДДС за закупуването на нова техника за нуждите на Научноизследователския институт по криминалистика. Средствата са по европейски проект за “Повишаване капацитета на полицейското разследване и криминалистичните изследвания”.

ЗАДЪРЖАНИЯТ СИН НА УБИТИЯ ВЪВ ВИНОГРАДЕЦ РЕСТОРАНТЬОР СТАНА ОБВИНЯЕМ

Окръжната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем 21-годишния Димитър Тонкев от Виноградец, който вчера бе задържан заедно с още четирима в родното си село Виноградец.

АКЦИЯТА НА МВР ОТ СНОЩИ НЯМАЛА ОБЩО С ОТВЛИЧАНЕТО НА АДРИАН ЗЛАТКОВ

Осем души са задържани до момента при операция на МВР, която започна късно снощи (16 септември) в София, предаде БНР. Разбита е група, занимаваща се с различни престъпления. Акцията на полицията няма нищо общо с отвличането на 25-годишният Адриан Златков, обясниха криминалисти.

ЕВАКУИРАХА САМОЛЕТ НА ПАРИЖКОТО ЛЕТИЩЕ "ШАРЛ ДЕ ГОЛ"

Френската полиция евакуира пътници от самолета на авиокомпанията „Бритиш еъруейз“ на парижкото летище Руаси-Шарл де Гол, съобщи управата на летището, цитирана от световните агенции. След проверката самолетът излетя по маршрута си към Лондон.

ГЕРБ АКТИВИЗИРА ВСИЧКИ СТРУКТУРИ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ

Важно е да се подготвим много добре за предстоящите избори за местна власт. Ние управляваме 130 общини с население 5 млн. и половина души. Трябва да се активизират максимално всички структури на ГЕРБ, защото във всяка една среща се ражда нова идея.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с общинското ръководство на ГЕРБ-Търговище, общинските съветници и кметове на населени места от партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

СРЪБСКИЯТ ПРЕМИЕР ОТИДЕ НА ГЕЙ ПАРАДА В БЕЛГРАД

Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която открито си признава, че е лесбийка, се присъедини към стотици активисти с флагове с цветовете на дъгата за белградския годишен гей парад, провеждан при засилени мерки за сигурност заради консервативните нрави в страната.

ПОРОЙНИ ДЪЖДОВЕ И БУРИ УДАРИХА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ

Лошо време със силен вятър и поройни дъждове обхвана части на Хърватия, Босна и Херцеговина и Сърбия. Поройни дъждове се изляха в по-голямата част на Хърватия, в някои градове са залети по-ниските зони и улици.

РЕМОНТЪТ ПРЕД НДК ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ВЕРОЯТНО В СРЕДАТА НА НОЕМВРИ

Смятам, че европредседателството трябва да се провежда на няколко места, не на едно място. Част от събитията ще се провеждат в НДК, в резиденция "Бояна" и в София тех парк. Очакваме до средата на месец ноември да сме готови с реконструкцията на площад "България". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на bTV.

СОФИЯ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК С ТЪРЖЕСТВЕН ВОДОСВЕТ

София отбеляза своя празник с тържествен водосвет. Пред храм „Света София“ мелнишкият епископ Герасим отслужи тържествен водосвет. След това беше издигнато знамето на град София редом до знамената на ЕС и България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com