X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 2 декември

2358 2
Новините: Най-важното за деня, 2 декември
Снимка: БГНЕС
Редакционният екип Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден.

БОРИСОВ: КОМИНИТЕ ДАЛИ ПУШАТ В САЩ, КИТАЙ ИЛИ ВИЕТНАМ, АТМОСФЕРАТА ГО ДОНАСЯ И ПРИ НАС (ВИДЕО)

"За страните с висок дял на въглища в енергийния им микс, каквато е България, Полша и други, преходът към климатична неутралност ще изисква по-високи нива на инвестиции и активни мерки в социалната сфера".

КЪДЕ ОТИВА ВОДАТА НА БЪЛГАРИЯ?

Водата на България и бездруго е оскъдна. А се ползва за какво ли не и се разхищава по най-безобразен начин. Никой обаче няма интерес да направи реформа във водния сектор и да реши проблемите. Причините са няколко, пише Емилия Милчева за Deutsche Welle.

ОКСФАМ: НА ВСЕКИ 2 СЕКУНДИ, НЯКОЙ НАПУСКА ДОМА СИ ЗАРАДИ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ

Природни бедствия в резултат на климатичните промени са принудили по 20 милиона души на година да напуснат домовете си през последното десетилетие. Това означава по един човек на всеки две секунди търси нов подслон, разкрива нов доклад на "Оксфам", цитиран от CNN.

ЩЕ ИЗГОРИ ЛИ ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ПЕРНИК, ЗАЩОТО УЛОВИ НЕЗАКОННО ИЗТОЧВАНЕ НА ЯЗОВИР "СТУДЕНА"?

Ще си отиде ли областният управител на Перник Ирена Соколова заради това, че тръгна да разплита защо язовир "Студена" се оказа с толкова малко количество вода и Перник в момента страда от от липса на вода? Този въпрос става все по-сериозен предвид слуховете, че най-късно в средата на седмицата Соколова ще бъде уволнена. А коментарът и признание на екоминистъра Нено Димов можете да видите в този материал!

ЗАПОЧВА 25-АТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ООН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА КЛИМАТА

Премиерът Бойко Борисов участва в 25-ата конференция на ООН за измененията на климата в Мадрид. Домакин на световния форум е испанският министър-председател Педро Санчес.

УБИХА ДЕТЕТО НА УКРАИНСКИ ПОЛИТИК В СТРЕЛБА ПО АВТОМОБИЛА МУ

Неизвестен в Киев стреля по автомобил на депутата от Областния съвет в Киев и бизнесмен Вячеслав Соболев, съобщава РИА Новости по информация в националните медии.

ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ РЕПРЕСИИ ВЪРХУ СЪДИИ В ПОЛША (СНИМКИ)

Протести в Полша - хиляди хора излязоха по улиците на над 100 населени места в страната, за да изразят солидарност със съдия Павел Юшчишин, уволнен заради критики срещу реформите в съдебната система. С искане магистрата да бъде върнат на работа, по улиците шестваха и адвокати, и съдии, предава BBC.

ИРАК - ЕДНА СЪСИПАНА ДЪРЖАВА

Ирак се провали с гръм и трясък: народът продължава да обеднява, а политическатка класа е все така корумпирана. Младите хора се разбунтуваха, но могат да се окажат големият губещ. Както и Иран. Това пише Райнер Херман в анализ за Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от Deutsche Welle.

ЩЕ СТАНЕ ЛИ ТУРЦИЯ БОМБАТА БЕЗ ЗАКЪСНИТЕЛ ЗА БЪДЕЩЕТО НА НАТО?

НАТО, 70-годишен военен съюз, е изправен пред нови стратегически въпроси. Предизвикателствата, с които се сблъсква организацията са многообразни. Руската кибер-намеса в западните демокрации, стремежът на Китай да купи европейска инфраструктура, безразсъдните усилия на Вашингтон да подкопае либералния ред, възходът на популизма в Европа, тероризма и бежанската криза са сред тях.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    ТИКВОНИЙ ИЗПУШИ АМА ТВА НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА С ЛИБЕРАСТКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ДЕТО НИ НАТРЕСОХА ГЕЙмериканските ИЗРОДИ! КВА ДЕМОКРАЦИЯ КЪФ ПАЗАР БЕ ИМБЕЦИЛИ НЕДОЕБАНИ!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    С всеки изминал ден в българия става все по зле и по зле...бг една съсипана държава от един мафиот