Новините: Най-важното за деня, 2 октомври

2251
Новините: Най-важното за деня, 2 октомври
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 2 октомври.

ФАЛИТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПОЧНАХА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ

Българският бизнес отново се изправя пред червена лампичка - увеличават се компаниите в несъстоятелност. Това показва анализът на "Кофас" (Coface) за 2018 година.

БИВШ МАКЕДОНСКИ ДИПЛОМАТ СЪС СКАНДАЛНО ИЗКАЗВАНЕ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

България води война срещу Македония, която не може да бъде "по-студена". Заедно с цялото "разузнаване" висшето ръководство на страната се мобилизира с единствената цел - да докаже, че сме българи в безсъзнание. Те са наясно, че или сега ще го направят, или всичките им укрити исторически синдроми за македонците ще се удавят, пише бившият северномакедонски дипломат Ристо Никовски в изданието "Нова Македония".

НЕПОКАЗВАНИ КАДРИ РАЗКРИВАТ ПОДРОБНОСТИ ОТ СЛУЧАЯ "ПОЛФРИЙМАН" (ВИДЕО)

Видео с продължителност 23 минути показва кадри, заснети от камери в близост до мястото на убийството на студента Андрей Монов в нощта на 28 декември 2007 година в София. То е озаглавено "ИСТИНАТА за Джок Полфрийман."

БНТ СКРИ ЗАПИСА ОТ "РЕФЕРЕНДУМ", КОШЛУКОВ РЕЖЕ БИВШИЯ СИ РАБОТОДАТЕЛ СИДЕРОВ ЗА НОВИ УЧАСТИЯ

Записът на скандалното предаване "Референдум" от снощи изчезна тази сутрин от сайта на БНТ. След скандала в предаването в, сутрешния блок на БНТ генералният директор на телевизия Емил Кошлуков обяви, че е разпоредил Сидеров повече да не бъде канен поне до края на кампанията.

ОТ МВР ПРИЗНАХА С ПОЛОВИН УСТА: ИМА ЗАВИШАВАНЕ НА МИГРАНТСКИЯ НАТИСК

Има леко увеличение на мигрантския натиск на гръцката граница с по стотина опита на ден за влизане в страната, но благодарение на взаимодействието с гръцката и турската гранични полиции се предотвратяват. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пред журналисти в парламента, където взе участие в кръгла маса, посветена на координацията на миграционния процес.

СМОКИНОВ ЛИСТ ЗА БНТ, БНР И СЕМ. И ЗА ДЪРЖАВАТА

Между трите трибуквия има няколко общи неща: Че по замисъл и по закон трябва да защитават обществения интерес, че се издържат с парите на българските данъкоплатци, но държавата им ги дава. И не на последно място – че напоследък тези, които ги издържат, се чудят откъде-накъде част от парите им трябва да отиват за тях.

ЦИК ГЛОБЯВА СИДЕРОВ ЗАРАДИ ПОВЕДЕНИЕТО МУ В РЕФЕРЕНДУМ

Централната избирателна комисия установи нарушение на правилата на предизборната кампания от страна на Волен Сидеров в предаването по БНТ "Референдум". Сидеров ще трябва да заплати парична глоба. Решението на ЦИК е по три сигнала сигнал на БНТ и на партия ВМРО, предаде БНР.

ЛИПСВАТ ЛИ ЛЕКАРСТВА ЗА ОНКОБОЛНИ: ЧИНОВНИЦИ ОТРИЧАТ И ОБВИНЯВАТ ВАНЯ ДОБРЕВА В ЛЪЖА

ъв връзка с информация до медиите, разпространена от г-жа Ваня Добрева, относно липсата на незабавен отговор от страна на ИАЛ (Изпълнителна агенция по лекарствата) по постъпили 82 сигнала до Агенцията за липса на лекарствени продукти от сайта www.moeto-lekarstvo.com, от агенцията излязоха с категорична позиция, че това не отговаря на истината.

БОРИС ДЖОНСЪН ПРОДЪЛЖАВА ДА УВЪРТА: ПРЕДЛОЖЕНИЯТА КЪМ БРЮКСЕЛ БИЛИ "КОНСТРУКТИВНИ И ПРИЕМЛИВИ" (ВИДЕО)

В първата си реч на конференцията на Консервативната партия, в ролята си на неин лидер, премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че правителството му ще внесе "конструктивни и приемливи“ предложения към Брюксел, съобщава Sky News.

РУСИЯ ПРЕНАПИСВА ИСТОРИЯТА, ЗА ДА ОПРАВДАЕ АГРЕСИЯТА СИ

Няколко акаунта в Twitter, принадлежащи на Министерството на външните работи на Русия, пускаха фалшиви истории за участието на Съветския съюз във Втората световна война в рамките на това, което мнозина експерти тълкуват като опит да се оправдаят сегашните действия на Кремъл, пише американското издание Washington Examiner.

ВДИГАТ С 500 ЛВ. ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИ, КОИТО ЩЕ РАБОТЯТ В ПРОБЛЕМНИ ОБЛАСТИ

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които се включат в Националната програма „Мотивирани учители“ и пожелаят да работят в училища с проблемни области, включително с ученици, които имат ниски образователни резултати или нисък социален статус. Това реши кабинетът на днешното си заседание.

ВОЛЕН СИДЕРОВ ЩЕ СЪДИ БНТ

"Мога да си кажа мнението. Казах, че предаването е скучно. Защо едно предаване, което се прави с пари на данъкоплатеца, си позволява да налага цензура. Днес чета една декларация на шефа на БНТ Кошлуков, че няма да ме допуска. Това да не му е бащиния? Кошлуков и БНТ нарушават споразумението на партия "Атака", подписано със СЕМ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 2 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 2 май 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 1 май 2024 г.

Движението по АМ "Струма": АПИ с важно съобщение

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com