Новините: Най-важното за деня, 2 септември

6697
Новините: Най-важното за деня, 2 септември
Снимка: БГНЕС

Политически закачки между ГЕРБ и БСП - това беляза днешния слънчев съботен ден. Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

БОРИСОВ ПРИЗОВА: ТРИ ПЪТИ ДА ИЗЛЕЗЕ НИНОВА, ДА СЕ ОТРЕЧЕ ОТ САТАНАТА

Да не се влиза в спор с БСП за антикорупционния закон, призова премиерът Бойко Борисов във Варна. Той взе участие в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ. „С БСП няма да влизате в спор за антикорупционния закон. Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е опозиция. Когато всички инструменти за управление са в нея", каза той.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ЗАРЪТ Е ХВЪРЛЕН, НЯМА ВРЪЩАНЕ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова постави три условия, за изработване на общ законопроект за борба с корупцията - антикорупционната комисия да има разследващи функции, председателят й да се назначава от президента и да обхваща високите етажи на властта. Това стана ясно от изявлението на Нинова по време на Националния съвет на БСП. Впоследствие стана ясно, че Националният съвет на червените одобри техния проект за антикорупционен закон.

БОРИСОВ: ПРИОРИТЕТ НА ПРИОРИТЕТИТЕ Е МАГИСТРАЛА „ХЕМУС“

Още една допълнителна лента на автомагистрала „Тракия“, но след като заработи ТОЛ-системата замисля премиерът Борисов. Той призна обаче, че на първо място е магистрала "Хемус". Мисля си как, заработи ли ТОЛ системата, магистрала „Тракия“ до Пловдив да я направим в 6 ленти, с още една допълнителна лента, сподели Борисов във Варна.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БАН ЩЕ УЧАСТВА В ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ЗАСЕДАНИЯ

С писмо от 14 август 2017 г. до председателя на Българската академия на науките, премиерът Бойко Борисов отправя покана за участието на акад. Юлиан Ревалски в заседанията на Министерския съвет. Това посочва министър-председателят в писмен отговор до депутат от “Обединени патриоти”.

БЛИЗО 100 МЛН. ЛВ. НА МЕСЕЦ ОТ ТАКСИ ПРИБИРАТ БАНКИТЕ У НАС

Банките у нас прибират все повече приходи от такси и комисиони. За първите седем месеца на 2017 г. те са събрали малко над 655 млн. лв., или по близо 100 млн. на месец, показват данните на БНБ. Постъпленията по това перо в трезорите са с 50 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година и вече формират над 26% от нетния оперативен приход на банките.

МОСКВА ВРЪЧИ ПРОТЕСТНА НОТА НА ВАШИНГТОН, ЗАРАДИ ГОТВЕЩИ СЕ ОБИСКИ

Руското Министерство на външните работи (МВнР) връчи протестна нота на съветника в американското посолство в Москва Антъни Годфри, съобщиха руските информационни агенции. „На втори септември в Министерство на външните работи бе извикан съветникът на посолството на САЩ в Москва Антъни Годфри. На него бе връчена протестна нота във връзка с намерението на американските власти да обискират търговското представителство на Руската федерация във Вашингтон.

ВАШИНГТОН И СЕУЛ СЕ ДОГОВОРИХА ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА НАТИСКА СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ

Президентите на САЩ и Южна Корея – съответно Доналд Тръмп и Мун Дже-ин – са се разбрали да подобрят противоракетната защита на Сеул срещу Северна Корея, но са потвърдили и нуждата комунистическата държава да бъде върната на масата за преговори. Това съобщи южнокорейската агенция Yonhap, позовавайки се на информация от кабинета на президента на Южна Корея.

РАЗРЕШАВАНЕ НА КРИЗАТА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО ЧРЕЗ ПРЕГОВОРИ, СПОРЕД ПУТИН

Руският президент Владимир Путин заяви, че преговорите са единствения начин за решаване на кризата около Северна Корея, пише Irish Independent , като цитира изказване, публикувано на официалната интернет страница на Кремъл. „Важно е да разрешим проблемите на региона чрез директен диалог, включващ всички страни, без да има предварителни условия (за такива преговори)“, се казва в съобщението.

ТРЪМП СЕ ГОТВИ ДА СЪБЕРЕ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ НА 18 СЕПТЕМВРИ НА СРЕЩА НА ООН

Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да проведе на 18 септември в централата на ООН в Ню Йорк среща на световните лидери, на която основната тема ще бъде реформа на структурите на ООН. Това съобщава агенция Ройтерс, която се позовава на проект на съответният документ.

СЕРИАЛИТЕ, КОИТО ДА ГЛЕДАШ ТАЗИ ЗИМА

Макар лятото все още да не си е отишло, дъхът на есента се усеща, а докато се усетим, ще дойде и зимата. А какво по-хубаво в студена зимна вечер да се потопиш в света на героите на любимия ти сериал?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com