Новините: Най-важното за деня, 2 юни

1943
Новините: Най-важното за деня, 2 юни
Снимка: iStock

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 02 юни.

ПЕТРОЛНОТО ЕМБАРГО Е ФАКТ, ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ОДОБРИ ШЕСТИЯ ПАКЕТ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ

Новите санкции срещу Русия са одобрени днес от посланиците на държавите от ЕС. Това съобщи френското председателство на Съвета на ЕС в Туитър. Уточнява се, че приетите текстове отговарят на решенията на Европейския съвет в началото на седмицата.

ПРЕВОЗВАЧИ И РАФИНЕРИИ НАДХИТРЯТ САНКЦИИТЕ - ВНАСЯТ ПРИКРИТ РУСКИ ПЕТРОЛ В САЩ И ОЩЕ СТРАНИ

Европа току-що наложи най-строгите си санкции срещу Русия по отношение на вноса на суров петрол, САЩ и Обединеното кралство го направиха още преди това, но превозвачите и рафинериите го пласират на пазара, като прикриват произхода му. Миналия месец в Ню Йорк и Ню Джърси са били разтоварени горива, за които се смята, че са частично произведени от руски суров петрол, пише в свой материал Wall Street Journal.

ДИМИТЪР ВУЧЕВ, ГЕРБ: БИЛЕТИТЕ И КАРТИТЕ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ НЯМА ДА ПОСКЪПВАТ (ВИДЕО)

Категорично билетите и картите за градски транспорт в София няма да поскъпват. Това каза в Студио Actualno общинският съветник от ГЕРБ в СОС Димитър Вучев. Нито един от отделните компоненти и отделните билети, които предлагаме, единичен билет, карти, различен тип пакетни билети, които вече са част от новата система, нито един от тези компоненти няма да поскъпне. И това е абсолютно сигурно, гаранция даваме и ние като управляваща коалиция. Мисля, че и останалите колеги са на това мнение.

ВАСИЛЕВ КАЗА "НИКОГА" ЗА ПРЕГОВОРИ С "ГАЗПРОМ" И ОБЯСНИ ЗА СПОРНИЯ ВАРИАНТ НА "МАГНИТСКИ"

Никога! Така вицепремиерът и финансов министър Асен Василев отговори на въпрос в рамките на блиц-контрола в Комисията по бюджет и финанси кога страната ще преговаря с "Газпром".

КОНСТАНТИНОВА СЕ ИЗВИНИ НА УКРАИНЦИТЕ И НАПАДНА ГЕРБ: ПРИ ВАС БЕЖАНЦИТЕ ЖИВЕЕХА ГОДИНИ В ПО-ЛОШИ УСЛОВИЯ

Народното събрание изслуша заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова за решението на правителството за прекратяване на плана за разселване на бежанци от Украйна. То бе по искане на парламентарната група на ГЕРБ.

МИТЕВ: КОСТАДИНОВ, КАТО ИМА ВЛАСТТА ДА ГО НАПРАВИ, ЩЕ ХОДИ ЛИ ПО ПЛОЩАДИТЕ ДА БИЕ ХОРАТА?

Насилие, репресии и соло законодателство – това е образът на "Възраждане". Неведнъж сме виждали Костадин Костадинов да заплашва репортери, които му задават неудобни въпроси. Мисля, че всичко, което казах от трибуната, е вярно. Описах един образ – явно Костадинов се припозна в този образ, притеснително е. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев, който на 1 юни стана главно действащо лице в скандал с лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов, стигнал почти до бой.

БОЙКО РАШКОВ ЗА КОМЕНТАРИТЕ, ЧЕ СТАВА ШЕФ НА КПКОНПИ: СЛУХОВЕ НЕ КОМЕНТИРАМ

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отрече слуховете, че ще бъде осободен от поста си и ще заеме поста на шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

НАП ОЩЕ НЕ Е ГОТОВА С ПРОВЕРКИТЕ ПО "БАРСЕЛОНАГЕЙТ"

Националната агенция по приходите (НАП) не е приключила с проверките по аферата "Къщата в Барселона" (или "Барселонагейт"). Това каза ръководителят на НАП Румен Спецов пред Движение БОЕЦ.

ОБРАТ ПРИ ОПИТА НА "ИМА ТАКЪВ НАРОД" ДА ЗАБАВИ ПЛАНА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО

Претърпя обрат предложението на "Има такъв народ" (ИТН), с което партията на Слави Трифонов иска да забави Националния план за приемане на еврото. Целта беше той да бъде приложен след приемането от Народното събрание на стратегически документ - анализ на ефектите от единната европейска валута.

РУСИЯ ОТГОВОРИ НА РАКЕТИТЕ ОТ САЩ ЗА УКРАЙНА С ЯДРЕНИ УЧЕНИЯ

Руското министерство на отбраната обяви началото на военни учения на своите т. нар. стратегически ракетни сили – ракетно-ядрените войски на страната, съобщи ВВС.

НОВА ГЕРМАНСКА ЛАКЪРДИЯ ЗА РАКЕТИ ЗА УКРАЙНА, АНАЛИЗИ ЗА ПРОВАЛ В ТАКТИКАТА НА РУСКАТА АРМИЯ

Германският канцлер Олаф Шолц анонсира, че Берлин ще изпрати на Украйна система за противовъздушна отбрана, способна да защити "голям град от руски въздушни нападения". С това Шолц отхвърли обвиненията, че правителството му не помага достатъчно на Киев, макар че напоследък критиките са, че германците обещават, но всъщност се бавят с доставките.

ЯПОНСКИ ВОЕНЕН: КИТАЙ ПРАВИ НЯКОЛКО КЛЮЧОВИ СМЕТКИ КАК ДА НАПАДНЕ ТАЙВАН ПРЕДВИД РУСКИЯ ОПИТ В УКРАЙНА

Строгите антируски санкции продължават, тъй като много страни по света се противопоставят на руската инвазия в Украйна. Но Китай, който има дълбоки политически, икономически и военни отношения с Русия, е предпазлив от това развитие.

ДВА МЕСЕЦА ПО-КЪСНО: ЛОКДАУНЪТ В ШАНХАЙ ПРИКЛЮЧИ - УРОЦИТЕ СА НАУЧЕНИ

 

Краят на локдауна в Шанхай беше по-предизвестен от началото му - но като него, не е за всички в града. Локдаунът започна поетапно, като отделни райони затвориха през първата седмица на март, а целия град бе поставен в режим на локдаун в последните дни на месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 21 май, 2024 г. Честито!

До 30 май въвеждат двупосочно движение в участък от магистрала "Тракия"

Прогноза за времето - 21 май 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 20 май 2024 г.

Интензивно движение на военна техника ще има в почивните дни около 24 май

Огнян Минчев: Ако не защитим това, което сме, рискуваме да изгубим всичко (ВИДЕО)

Времето утре - 21 май 2024 г.

Възстановяват резиденцията на Тодор Живков в Банкя

"Витоша ски" с позиция за спирането на Симеоновския лифт

Апелативният прокурор на София хвърли оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com