Новините: Най-важното за деня, 24 ноември

4324
Новините: Най-важното за деня, 24 ноември
Снимка: Actualno.com

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските акценти, от днешния 24 ноември, неделя.

СИНДИКАТИТЕ: НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ОРЯЗВАНЕ НА ПРАВАТА НА РАБОТЕЩИТЕ

Ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа" категорично заявяват, че няма да допуснат, с цената на всички допустими от закона средства, да се орязват правата на работниците и служителите, когато техните работодатели не са изпълнили задължението си по закон да внесат дължимите осигурителни вноски и данъци. Това се посочва в позиция на двата синдиката, изпратена до медиите от пресцентъра на КНСБ.

БОРИСОВ СЕ НАДЯВА НА ПОЛИТИЧЕСКА ОТСТЪПКА ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ВИЗИ ЗА БЪЛГАРИ

На политическа отстъпка за американските визи за българи се надява Бойко Борисов. Това стана ясно по време на разговора на премиера с журналисти, които пътуват заедно с него за Вашингтон, за да отразят визитата му, пише 24 часа.

БИВШ ЕКОМИНИСТЪР: ВОДНАТА КРИЗА В ПЕРНИК Е ЗАРАДИ ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ

Водната криза в Перник е в резултат на много лошо управление на всички нива. Това заяви в предаването „120 минути” по bTV Евдокия Манева, бивш министър на околната среда и водите в периода 1997-2001 г. и зам.-министър в три правителство. По думите ѝ институциите са проявили безхаберие – от ресорните министерства до кмета.

НСИ: ВСЯКА ГОДИНА СЕ РАЖДАТ МЕЖДУ 1000 И 2000 ПО-МАЛКО БЕБЕТА В БЪЛГАРИЯ

Между 105 и 108 момчета се раждат на 100 момичета. Това показва статистиката на ражданията у нас. Този феномен обаче не е само в България, а и по света. Това заяви в интервю за БГНЕС директорът на Дирекция „Демографска и социална статистика“ в Националния статистически институт Магдалена Костова.

ВЪВЕЖДАТ ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА ЗА ДЕЦА ПРИ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР?

„Потребителска такса е въведена в почти всички европейски страни. Нейната задача е да финансира съответното лечебно заведение и да се преустанови свръхдостъпността. Не всеки, който си мисли, че е болен, е такъв”. Така в ефира на „Събуди се” заместник-председателят на БЛС Николай Брънзалов коментира предложението на Лекарския съюз да плащаме по един лев за детските прегледи при личния лекар. Такава ще е таксата и за пенсионерите.

ПРОБОДЕНОТО ВЪВ ВЛАК МОМИЧЕ ИЗВАДИЛО НОЖ НА НАПАДАТЕЛЯ, ПРИТЕСНЯВАЛ Я

Младото момиче, което беше прободено във влак снощи, е извадила ножа, с който беше прободена снощи, съобщава БТВ. Според информацията, тя е опитала да се защити от агресивен 21-годишен пловдивчанин, който й досаждал.

АНДРЕЙ ЛУГОВОЙ: РАЗКРИТИЯТА ЗА ГРУ И ОТРАВЯНЕТО НА ГЕБРЕВ СА АБСУРДНИ

Абсурдна, но координирана информационна акция за дискредитиране на руските спецслужби - така определи публикацията на разследващите сайтове „Белингкат“ и „Инсайдър“ заедно с германското издание „Шпигел руският депутат Андрей Луговой, член на парламентарната комисия по сигурност, пише БГНЕС.

БОРИС ДЖОНСЪН ОБЕЩА: BREXIT ДО КРАЯ НА ЯНУАРИ

Британският премиер Борис Джонсън обяви предизборния манифест на торите, обещавайки да осъществи Brexit до края на януари и да „отприщи“ потенциала на Великобритания, съобщава Би Би Си. На митинг в град Телфорд, графство Шропшир, той обеща да не вдига ДДС-то, данъка върху доходите и осигуровките.

ПОЛША ВДИГА СВОЯ ТРИУМФАЛНА АРКА

Победата на Полша над руските болшевики през лятото на 1920 година, която спира настъплението на запад на Червената армия, трябва да бъде почетена с Триумфална арка в столицата. Това обяви премиерът Матеуш Моравецки, цитиран от Дарик.

28 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ФРЕДИ МЕРКЮРИ

Днес се навършват 28 години от смъртта на един от най-великите певци в историята на музиката – Фреди Меркюри. Талантливият изпълнител умира през 1991 година на 45 години след усложнения от СПИН.

МИСТЕРИОЗНО ОГНЕНО КЪЛБО ПАДНА В ЩАТА ОРЕГОН

Мистериозно огнено кълбо падна в щата Орегон, пише БГНЕС. Към момента не е ясно какъв точно е бил обекта, наблюдаван от местни жители.

ПОЧИТАМЕ СВЕТА ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА ЕКАТЕРИНА

Св. великомъченица Екатерина - от Александрия, дъщеря на Конста, бивш цар. Майка й - християнка, я запознала с един пустинник, който я въвел във вярата. Изучила елинската мъдрост, но над всичко обикнала Божествената мъдрост. Бита, обезобразена, хвърлена в тъмница, Екатерина търпяла глад и страдала заради вярата си и накрая била посечена с меч в 305 година. Ангел Божи отнесъл тялото й на планина Синай, дето по-сетне е построен манастир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com