Новините: Най-важното за деня, 27 февруари

4292
Новините: Най-важното за деня, 27 февруари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния вторник (27 февруари).

БОРИСОВ ЗА ЧЕЗ: ЩЕ ГИ РАЗНИЩЯ, ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА ОСТАВКИ

Тоя път оставки няма да има. Обещавам им на тези хора да ги разнищя до край. Така премиерът Бойко Борисов коментира сделката за продажбата на бизнеса за ЧЕЗ. Той припомни, че по подобен начин бе свалено първото му правителство.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КЕВР: НЕ МОЖЕМ ДА ПРОВЕРИМ СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ СЕГА (ВИДЕО)

По отношение на сделката за ЧЕЗ, КЕВР може да се намеси само в два аспекта, тъй като сделката все още не е финализирана. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов, който потвърди, че законът не дава правомощия на Комисията да проверява сега, когато още няма завършена сделка.

ХАОС ОКОЛО ЧЕЗ: ОТ ЧЕХИЯ ИЗЛЕЗЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАМЕСЕНИ ДВЕ БЪЛГАРСКИ БАНКИ

Две български банки са гарантирали заеми за "Инерком България", като гаранциите са представени пред ЧЕЗ като доказателство, че българската компания може да си позволи операцията по придобиване на българските активи на чешкия енергиен гигант.

БИВШ ДИРЕКТОР НА ЧЕЗ: ЧЕЗ РЕШИ ДА СЕ МАХНЕ ЗАРАДИ Т.НАР. НАДПИСАНИ СМЕТКИ ЗА ТОК

Не виждам нещо некоректно в обясненията на г-жа Гинка Върбакова относно сделката за ЧЕЗ. Това заяви Петр Баран, главен оперативен директор на "ЧЕЗ България" в периода 2011 – 2015 година.

РУМЕН ОВЧАРОВ: ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА СПРЕ СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ

По думите му в целия скандал с продажбата на ЧЕЗ по-интересният въпрос е не откъде ще дойдат парите за купуването на дружеството, а кой ще ги плаща след това.

ДЕЛО "КТБ" НЯМА ДА БЪДЕ ОТЛАГАНО, ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ НЯМАЛ ПРЕЧКИ ДА СЕ ЯВИ

Делото "КТБ" официално стартира, след като съдът не намери процесуални пречки главният обвиняем Цветан Василев да се яви.

СЪДЪТ ЗАЩИТИ ПРОКУРОР ПО ДЕЛОТО "КТБ" ВЪПРЕКИ СЪМНЕНИЯ, ЧЕ Е ДЕЙСТВАЛ НЕПРАВОМЕРНО

Няма да има отвод на един от прокурорите, които водят делото "КТБ". Това реши Специализираният наказателен съд, след като искане за отвод на прокурор Даниела Начева направи адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов.

ЗАРАДИ ЛОШОТО ВРЕМЕ: НАД 120 БЪЛГАРИ БЕДСТВАТ НА ЛЕТИЩЕТО В ТИМИШОАРА

120 българи не успяха да се приберат от Англия у нас заради лошото време. Снощи е трябвало самолетът им да кацне в Пловдив, но вместо това се озовал в Тимишора, Румъния.

ДЕЛЯН ДОБРЕВ СЕ ИЗВИНИ НА СИДЕРОВ

Народният представител от ГЕРБ Делян Добре се извини на Волен Сидеров и "АТАКА" за изказването си, че можело да бъдат заменени с депутатите от партия "ВОЛЯ".

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ ДА Е БЕЗПЛАТНО ПРИ ОСТАВАНЕ НА РАБОТА У НАС

Висшето образование да бъде безплатно, ако завършилите студенти останат да работят у нас. Това предложиха от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) на среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

МВР ПРЕЗ 2017 Г.: ПРЕСТЪПНОСТТА РАСТЕ "НЕЗНАЧИТЕЛНО", РАЗКРИВАЕМОСТТА НАМАЛЯВА "НЕЗНАЧИТЕЛНО"

С 0,5% са се увеличили регистрираните престъпления в България през 2017 година спрямо 2016 година. Разкриваемостта обаче намалява, сочи официалният отчет на МВР за миналата година.

МАНОЛОВА: КАК ГУБЕЩАТА "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ" ЩЕ ПОКРИВА ДЪЛГ ОТ 67 МЛН. ЕВРО ЗА ЗАВОД ЗА ОТПАДЪЦИ?

Как губещо дружество като "Топлофикация София" ще покрива общински дълг от 67 млн. евро за завода за отпадъци. Това пита омбудсманът Мая Манолова в писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова.

ООН: КРИЗАТА В ЙЕМЕН Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА В СВЕТА

Кризата в Йемен се е превърнала в най-голямата хуманитарна катастрофа в света, а икономиката на страната от 2015 г. насам се е свила с 40%, заяви специалният емисар на генералния секретар на ООН Исмаил Шейх Ахмед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com