Новините: Най-важното за деня, 27 юни

5074
Новините: Най-важното за деня, 27 юни
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските акценти, от днешния 27 юни, събота.

Радев: Поведението на прокуратурата издава страх и зависимости

Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали за огромна корупция, за грабеж на държавни средства издава едно – страх и зависимости. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в с. Мадара, помолен да коментира снощните думи на главния прокурор Иван Гешев.

105 нови случая на коронавирус у нас

105 души са дали положителен резултат за COVID-19 през изминалото денонощие. Те са открити от общо 2 750 проби, показват данните в Националната информационна система.

Така потвърдените случаи на коронавирус у нас вече са общо 4513. 1841 от тях са активните. Излекувани са общо 2457 лица, 87 от които са регистрирани през последните 24 часа. В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 392-ма пациенти с доказан COVID-19, от които 18 са в интензивни структури.

Коронавирус на Балканите: Заразените нарастват, има нови забрани

Ситуацията с коронавируса на Балканите остава сериозна, като броят на заразените расте. За последните 24 часа потвърдените случаи са над 1000, и то без да броим тези в Косово, Албания и Черна гора.

Цветанов: Има непоследователност и хаос в управлението, подготвям политически проект

Цветан Цветанов ще направи собствен политически проект, с който възнамерява да участва на парламентарните избори догодина. Новината съобщи самият той в „Тази събота“ по БТВ, като уточни, че до септември ще бъде проведен Инициативен комитет и учредяване на партията.

Към момента няма яснота как ще се казва новата партия, като възможностите за име все още се обсъждат. Бившият втори в ГЕРБ обясни, че е взел това решение, след като е получил огромна подкрепа от симпатизантите си за решението да напускане партията на премиера Бойко Борисов.

Решено: 12 000 ще могат да присъстват на финала за Купата на България

12 000 ще могат да присъстват на финала за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Новината бе потвърдена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на пресконференция, в която участваха още здравният министър Кирил Ананиев, представители на Българския футболен съюз и представители на Националния оперативен щаб.

ECFR: Почти половината европейци са недоволни от отговора на ЕС на коронакризата

Ново проучване, проведено в 9 държави-членки, показва както широко обществено неодобрение към отговора на Европейския съюз (ЕС) на причинената от коронавируса криза, така и необходимостта от по-голямо сътрудничество, съобщава Euractiv.

Новото изследване на Европейския съвет за външни отношения (ECFR), проведено от Datapraxis и YouGov през последната седмица на април и първата седмица на май сред 11 000 души в 9 държави-членки установи, че много европейци, средно 46%, смятат, че ЕС не е спазил своите ангажименти в отговора на коронавирусната криза. Държавите, участващи в проучването са България, Италия, Франция, Испания, Португалия, Полша, Германия, Дания и Швеция.

Румен Радев: България ще бъде успешна, когато и малките общини са силни и независими финансово

Президентът Румен Радев участва в тържественото честване на празника на Каспичан, а преди това се срещна с кмета на града Милена Недева и нейния екип.

Държавният глава бе посрещнат от почетен караул на централния площад „Възраждане“ в Каспичан, където Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет. Венци и цветя бяха поднесени пред мемориал „Майка България“ в памет на загиналите за свободата на Родината.

Конспирацията "Бил Гейтс": Чиста раса през ваксини и чипове ли иска милиардерът? (III част, ВИДЕО)

Защо Бил Гейтс се превърна в едно от най-споменаваните имена по здравни и медицински въпроси – във връзка с COVID-19 и по въпроса с ползата от ваксините въобще? Този въпрос е поставен на преден план в последното, четвърто видео за американския милиардер, чийто автор е Джеймс Корбет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...