Новините: Най-важното за деня, 5 ноември

4331
Новините: Най-важното за деня, 5 ноември
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 5 ноември във вечерния информационен бюлетин.

ПУЧДЕМОН СЕ ПРЕДАДЕ НА ПОЛИЦИЯТА В БЕЛГИЯ

Отстраненият каталунски лидер Карлес Пучдемон се е предал на полицията в Белгия. Това съобщи белгийската обществена телевизия, като се позова на свой източник.

РУСКИ УЧЕН: БЪЛГАРИЯ ДНЕС Е СВОБОДНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА СССР

И днес продължава историческият спор по оста България-Русия за това чий е приносът за спасяването на българските евреи през Втората световна война.

ОТКРИХА ЧЕТИРИ ОГНИЩА НА ПТИЧИ ГРИП В СТРАНАТА

Четири огнища на птичи грип са открити на територията на страната. Това съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

ТРЪМП: СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ, КОЙТО ТРЯБВА ДА РЕШИМ

Северна Корея е голям проблем, който трябва да бъде решен. Такова мнение изрази американският президент Доналд Тръмп на борда на президентския самолет на път за Япония, откъдето ще започне азиатската му обиколка.

КНДР: НЕСТАБИЛНИЯТ ТРЪМП ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА ОТ БЕЗОТГОВОРНИ ЗАБЕЛЕЖКИ

Северна Корея заплаши президентът на САЩ Доналд Търмп с „безмилостно унищожение“. В момента Тръмп е на обиколка в Азия. Неговата основна цел е да обсъди варианти за ограничаването на ядрената програма на КНДР.

11 САУДИТСКИ ПРИНЦОВЕ ИЗГОРЯХА ЗА КОРУПЦИЯ

Комитетът за борба с корупцията в Саудитска Арабия, който започна работа преди броени часове, задържа 11 принцове, четирима действащи министри и десетки бивши, предаде Би Би Си с позоваване на местни медии.

КАРАКАЧАНОВ ПОИСКА ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА ЛЮТВИ МЕСТАН

Призовавам прокуратурата да се самосезира от изказването на Лютви Местан за признаване на турското малцинство в България и да го подведе под наказателна отговорност.

ЧЕЛСИ НАМЕРИ НАЧИН ДА РАЗБИЕ БЕТОНА НА МОУРИНЬО

Дефанзивната тактика на Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо не даде резултат на "Стамфорд Бридж" и "червените дяволи" загубиха с 1:0 визитата си на шампиона Челси в дербито на 11-ия кръг на английската Висша лига.

С ЧОВЕК ПО-МАЛКО ЦСКА-СОФИЯ ПРЕВЗЕ "ЛУДОГОРЕЦ АРЕНА"

ЦСКА-София победи Лудогорец с 2:1 в дербито на 15-ия кръг в Първа лига. По този начин "червените" скъсиха разликата на две точки и не позволиха на разградчани да се откъснат на върха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com