Новините: Най-важното за деня, 8 септември

18089
Новините: Най-важното за деня, 8 септември
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОТ 8 ПО РИХТЕР Е БИЛО УСЕТЕНО В МЕКСИКО

Земетресение с магнитуд от 8 степен по скалата на Рихтер и е било усетено до границата на Мексико с Гватемала, съобщиха от Геофизическият институт на САЩ. Издадено е предупреждение за цунами.

ЖЕРТВИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В МЕКСИКО ВЕЧЕ СА 32

Жертвите, от мощното земетресение, което разтресе Мексико, вече са 32, предаде AFP, позовавайки се на думите на губернатора на южния мексикански щат Оаксака.

СПОРЕД ИЗСЛЕДВАНЕ БЪЛГАРИЯ БИ ИЗБРАЛА ТРЪМП ЗА ПРЕЗИДЕНТ

България е една от страните, които биха избрали Доналд Тръмп за президент, става ясно от изследване на "Политико" на базата на "Индекс на съвместимост с Тръмп", представен от изданието.

СФСМВР: ЦЕЛИ РАЙОНИ ОТ СТРАНАТА МОГАТ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ПОЖАРНИ СЛУЖБИ. ПРОТЕСТИТЕ НИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ

За протестите на работещите в системата на МВР и проблеми при работата на пожарникари и полицаи решихме да се срещнем с председателя на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов и неговия заместник Борис Прешелков.

ЕСТОНИЯ ПРЕХВЪРЛЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ В ЕС

Естония, която в момента заеме председателския пост на Съвета на Европейския съюз, заяви, че тази година няма да бъде взето никакво решение след призивите на германския канцлер Ангела Меркел за прекратяване преговорите за членството на Турция в блока. 

СЛЕД ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО РАЗСЛЕДВАНЕ ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ПРОВЕРЯВА ЗДРАВЕТО НА ПРОКУРОР ЗАХАРИЕВ

Специализираната прокуратура изиска справка от 02 РУ МВР Плевен относно спазването на мярката за неотклонение „домашен арест“ от обвиняемия Димитър Захариев. Това съобщиха от държавното обвинение.

ЕРДОГАН: СИТУАЦИЯТА В ЕВРОПА Е КАТО ТАЗИ ПРЕДИ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Турският президент Реджеп Ердоган отново се разгневи на германски политически лидери, като косвено ги обвини във фашизъм. Без да назовава поименно Ангела Меркел или Мартин Шулц, той обяви методите им за „нацистки“.

БОЙКО НОЕВ: ИМА ПРИЗНАЦИ, ЧЕ МИНИСТЪРЪТ НА ИКОНОМИКАТА УЧАСТВА В ГРУПА ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ

Съществуват всички признаци, че министърът на икономиката участва или съдейства на организирана група за пране на пари. Това каза бившият министър Бойко Ноев в ефира на bTV.

ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: НЯМА "ЧАДЪР" НАД ЛАЗАР ВЛАЙКОВ

Няма "чадър" над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит човек по време на детски рожден ден, а ГЕРБ е реагирала веднага, като го е изключила от редиците си вчера и го е посъветвала да напусне общинския съвет на Септември, на който Влайков беше председател. Това заяви Цецка Цачева.

МАРЕШКИ СМЯТА, ЧЕ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ Е ПОДКРЕПА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ С ПАТРИОТИТЕ

Бих подкрепил и бих инициирал вот на недоверие към кабинета "Борисов". Продължаваме да затъваме, скандал след скандал, постоянни убийства. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки.

FACEBOOK УЛИЧИ РУСИЯ ВЪВ ФИНАНСИРАНЕ НА ДЕЗИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ

От социалната мрежа Facebook заявиха, че са разкрили, финансирана от Русия дезинформационна кампания за разпространение на предизвикващи разделение социални и политически послания в неговата мрежа.

БИЗНЕСЪТ ОТНОВО ИЗКАРА ДОБАВКАТА ЗА СТАЖ НА ДНЕВЕН РЕД, ИСКА ОТМЯНАТА Й

Въпреки заявлението на премиера Бойко Борисов, че добавката за прослужено време няма да се маха и темата не е на дневен ред, с началото на есенния политически сезон бизнесът поднови кампанията си за отмяната й.

СКАНДАЛНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ЛАЗАР ВЛАЙКОВ БЕ ПУСНАТ ОТ АРЕСТА

Наложена му бе мярка домашен арест. Влайков беше арестуван и обвинен за трагедията във Виноградец, когато с неговия пистолет беше застрелян човек при все още неизяснени обстоятелства.

РАДЕВ: ДА НАЗНАЧАВАМ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ОРГАН НЕ МИ Е САМОЦЕЛ

Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може да блокира и загроби парламентарната република, която те уж отстояват, каза още президентът по повод думи на изявления на Цветан Цветанов от ГЕРБ, че президентът не може да назначава председателя на антикорупционния орган, защото не сме президентска република.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com