Оградата срещу бежанците ще струва 6 млн. лв.

18137
Оградата срещу бежанците ще струва 6 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Оградата, която ще бъде издигната по българо-турската граница ще струва на страната ни шест милиона лева. Това обяви министърът на отбрана Ангел Найденов.

Съоръжението ще бъде с височина 3 метра, по него няма да тече ток, там няма да има патрули, които да стрелят, направено е съответно зданието по начин, който да затруднява естествено неговото преодоляване, увери още министърът.

Ангелов обяви още, че са одобрени още 36 военни района, в които ще бъдат настанени имигранти. Сред селищата са Телиш, Самоков, Момчилград и Харманли.

Според него решението за настаняване на конкретно място не зависи от Министерството на отбраната. Ангел Найденов обясни, че 1100 лева не е пряката издръжката на бежанците, предаде КРОСС.

"Това е сума, която включва режийните разходи, включително всички разходи, които се правят за тяхното обслужване, настаняване, ремонти на сгради и до този момент имаме 10 000 чуждестранни граждани, от които 60% към момента имат правото да получат този хуманитарен статут. Като финансово натоварване те само за една година за 10 000 души са 130 милиона, уточни министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com