Ограничават движението за камиони по участъци от АМ "Хемус" за празниците

1886
Ограничават движението за камиони по участъци от АМ "Хемус" за празниците
Снимка: МРРБ

В дните с интензивен трафик около Коледа се ограничава движението на тежкотоварните камиони по участъци от АМ „Хемус" в Софийска област, съобщиха от АПИ.

В тунелите „Топли дол" и „Правешки ханове" на 22 и 23 декември ще има две ленти за Варна, а на 27 декември за София.

ОЩЕ: Внимание: Затварят част от АМ "Хемус"

Как се променя движението

На 22 декември (петък) - в последния работен ден преди почивните дни за Коледа, от 12 до 20 часа, и в събота (23 декември), от 8 до 16 часа, се спира движението на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по участък от АМ „Хемус" между 30-и до 47-и км. Ограничението е във връзка с очаквания засилен трафик за празниците и ремонтно-възстановителните работи в тунелите „Топли дол" и „Правешки хановe".

Тежкотоварните автомобили ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река", при 30-и км, по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград" (при 47-ми км), от където ще продължават пътуването си по АМ „Хемус". В зависимост от метеорологичните условия и натовареността на движението е възможно преминаването на МПС над 12 тона да се ограничи и в участъка от п. в. „Правец" (при 52-и км) до пътен възел „Осиковска Лакавица" (при 60-и км). Обходният маршрут ще е по път I-3.

При интензивен трафик и за улеснение на всички пътуващи от София към Варна на 22 декември от 12 до 20 часа и на 23 декември от 8 до 16 часа при необходимост ще бъдат обособени две ленти за движение в тунелите „Топли дол" и „Правешки ханове".

Всички пътуващи от Варна към София ще преминават по обходен маршрут - от п. в. „Осиковска Лакавица" по път I-3 и при п. в. Правец" ще се връщат на АМ „Хемус". По преценка на контролните органи в зависимост от интензивността на трафика е възможно движението на всички МПС да се ограничи от пътен възел „Ботевград" до пътен възел „Витинска река" с пренасочване по път II-17 и път I-1.

На 27 декември – последният почивен празничен ден, от 12 до 20 часа, ще се ограничи тежкотоварният трафик от п. в. „Осиковска Лакавица" (при 60-и км) до п. в. „Правец" (при 52-и км). Обходният маршрут ще е по път I-3. В зависимост от метеорологичните условия и трафика ще се спира преминаването на автомобили над 12 т в посока София, в участъка от п. в. „Ботевград" (при 47-и км) до пътна връзка „Витинска река" (при 30-и км). Обходният маршрут ще е по път II-17 и път I-1.

На 27 декември от 12 до 20 часа, в зависимост от трафика и метеорологичните условия, ще се осигурят две ленти за пътуващите към София в тунелите „Топли дол" и „Правешки ханове". В тази връзка изцяло ще се спре движението на всички МПС, пътуващи за Варна в участъка от АМ „Хемус" от 30-и до 47-и км. Обходният маршрут за пътуващите от столицата към Варна ще бъде от пътна връзка „Витинска река" по път I-1 и път II-17, а при п. в. „Ботевград" ще продължава по АМ „Хемус". Друга възможност при интензивен трафик е при п. в. „Правец" движението да се пренасочва по път I-3 и при п. в. „Осиковска Лакавица" да продължава по автомагистралата.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Времето утре - 1 май 2024 г.

Колко ще струва на българина трапезата за Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!
Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Днес - 1 май 2024 г. - имен ден имат Еpмeнкo, Ермелина, Мая, Тамара. Честит имен ден! На този ден честваме Света Тамара. Тя била дъщеря на грузинския...