Опашките на Дунав мост продължават, ТИР-овете чакат по 15 часа

3007
Опашките на Дунав мост продължават, ТИР-овете чакат по 15 часа
Снимка: БГНЕС

Продължават опашките от тежкотоварни камиони на граничния пункт Дунав мост при Русе. Колоната е над 10 км, като продължава да нараства, предаде БГНЕС.

Шофьорите разказват, че се придвижват на два часа с по 50 метра.

Огромни опашки на "Дунав мост“ заради плащането на таксите само през постерминали

Огромни опашки се събраха на ГКПП „Дунав мост“. Това се случва само ден, след като от вчера, 1 декември, беше въведен нов н...

Причината си остава въведеното от 1 декември плащане на всички такси само чрез банкови карти, каквито не всички водачи имат, или пък в картите нямат достатъчно средства.

Въпреки че митницата пусна и трето трасе за обработка на камиони, то се оказва не особено ефективно, тъй като при пропускането на много ТИР-ове накуп, те се струпват на Дунав мост, а той е в ремонт. Шофьорите са безкрайно изнервени и се стига до сбивания и скандали, когато някой се опита да изпревари опашката, за да се нареди напред. В същото време няма полицейски патрули, които да регулират придвижването на камионите и да следят за реда.

Проблемът с чакането на опашки по 15 часа води до загуби за транспортните превозвачи и до нарушения от страна на шофьорите, които не могат да спазват работното си време и графика. Транспортните фирми се оплакват, че закъсняват с доставки и товарене на камионите. Принудени са да отказват поръчки, защото не могат да ги изпълнят в срок, плащат и неустойки. В същото време няма откъде да пренасочат камионите, тъй като фериботите не пътуват заради ниските води на Дунава, а обикалянето през другите сухопътни граници увеличава пътя и отново не е ефективно решение. Проблем е, че това става в навечерието на Коледа, когато западните страни в момента пазаруват повече стоки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com