Орешарски няма да подкрепи никого на балотажа

1076
Орешарски няма да подкрепи никого на балотажа
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент, подкрепен от ДПС, Пламен Орешарски заяви, че на балотажа няма да застане зад никого от двамата претенденти за държавен глава, и даде заявка да продължи да участва в "публичните дела" на страната.

В съобщение в официалния си профил във Facebook Орешарски определя като задоволително петото си място на изборите за държавен глава на 6 ноември и посочва, че за това са помогнали не само гласовете от ДПС.

Орешарски не се яви на пресконференцията на ДПС

Независимият кандидат за президент Пламен Орешарски не взе участие в пресконференцията на ДПС в НДК. Лидерът на движението Мустафа Кар...

"Благодарим и за подкрепата от страна на ДПС, както и за високата оценка, която тяхното ръководство даде за нашите качества в професионален и личен план. "Подчертаваме още веднъж, че партийната подкрепа не влезе в противоречие с нашия независим статут, което доказва и структурата на резултатите от изборите – гласовете извън партийната подкрепа не са малка част от общия вот", смята Орешарски.

"Очертава се имитацията на опозиционност и политическо двуличие да продължат да доминират и на оформения балотаж. На участниците в него пожелаваме успех, в който ние самите няма да съучастваме по какъвто и да е начин, за да запазим позицията си на опозиционна алтернатива", заявява той. В нощта след изборите подкрепилата го партия ДПС направи заявка, че би застанала зад кандидата на БСП Румен Радев на балотажа.

Орешарски посочва, че кампанията му е направена "с ограничени финансови ресурси, набрани изцяло от дарители" и въпреки това е постигнал повече от кандидатите на големи партии. "Изправихме се срещу лавината от лъжи и манипулации, с които управляващите се опитват да превърнат успешните ни държавнически постижения от миналото в тежест на настоящето. Запазихме уважение към истината за разлика от тях. Ще продължим тази линия на поведение и след кампанията, водени от убеждението, че едно общество може да бъде лъгано, но не и излъгано", пише бившият премиер.

"Ще продължим да бъдем съпричастни на публичните дела и проблеми, поне докато страната не поеме един по-благоразумен път на развитие. Защото, както казва Карнеги, повечето от важните неща в света са били постигнати от хора, които са продължавали да пробват дори когато е изглеждало, че няма никаква надежда", казва още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com