Още един от "Кокаиновите крале" остава в ареста

5293
Още един от "Кокаиновите крале" остава в ареста

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" за Матей Боев, задържан при операция "Кокаинови кралие", предаде Агенция "Фокус".

За Боев е издадена европейска заповед за арест от Италия. Съдът счете, че тежестта на инкриминираната дейност е достатъчно основание за вземане на най-тежката мярка.

Срещу Боев се води наказателно производство в Италия за три престъпления, свързани с участие в престъпна група, внасяща наркотични вещества на територията на Италия, Швейцария, Испания и България. Искането е Боев да бъде предаден на италианските власти, във връзка с европейската заповед за арест, издадена в Италия.

Домашен арест за "кокаинова кралица"

Софийски градски съд остави под домашен арест една от задържаните в акцията на МВР "Кокаинови крале" Петя Данова. Прокуратурата поиск...

Делото може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Според защитата на обвиняемия, няма опасност от укриване, тъй като Матей Боев сам се е предал на ГДБОП. Липсва и информация за това, че задържания може да извърши каквото и да е престъпление, тъй като не е осъждан, каза адвокат Златка Стефанова. Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение.

Досега пет мъже, задържани в акцията на МВР "Кокаинови крале", остават за постоянно в ареста, а една жена е под "домашен арест". Това решиха вчера и днес съдилищата в София и Благоевград, където се гледаха мерките на шестима от 15 – те българи, задържани в акцията.

Припомняме, че Софийски градски съд остави в ареста Тинко Гарев, сочен за дясната ръка на Евелин Банев - Брендо и Захари Марков. Според европейската заповед за арест Гарев е бил връзката с италианеца Антонио Мелато, който отговарял за доставката на кокаина от Латинска Америка до Европа. Захари Марков пък също е с най – тежката мярка "задържане под стража", тъй като според съда може да се укрие и да извърши друго престъпление.

30 арестувани в акция "Кокаинови крале"

МВР се похвали с 15 арестувани българи в акция "Кокаинови крале". Засега човекът, който е на най – високо ниво сред тях е арестув...

Градският съд на София обаче остави под домашен арест Петя Данова. Прокуратурата поиска най – тежката мярка и за 26 – годишната жена, за която има издадена европейска заповед за арест от Италия. Съдът обаче прецени, че адекватна мярка е "домашен арест". Тя е обвинена за трафик на наркотици за 19 – 26 март 2006 г. Става въпрос за деяние, което е извършено преди 5 години, когато тя е била на 20 години и не е осъждана.

Двамата задържани в акцията от Пиринско, които остават в ареста са Ивайло Йорданов и Лозан Парапанов. 39-годишният е от Благоевград, а 48 – годишният Парапанов е от Сандански. Двамата "крале" бяха доведени с качулки в Окръжения съд в Благоевград. Пред магистратите Йорданов обясни, че бил в Милано-Италия през 2007 г., на 10-дневна екскурзия с негов приятел. Там спали в квартирата на някой си Иван. Защитничката му пък поиска по лека мярка, тъй като здравословното му състояние било тежко, оплаквал се от постоянни болки в кръста. След като се върнал от Милано, той бил опериран и лежал в болница.

Благоевградският "Кокаинов крал" бе толкова шокиран от ареста и болен, че се разплака в съдебна зала, което наложи съдът да прекъсне заседанието за 10 - минутна почивка. Въпреки това обаче съдът остави в ареста Йорданов, който работел като фактурист в транспортна фирма. Лозан Парапанов пък разказа, че минал през Милано на връщане от Белгия. 

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com