X
 
 

Отбелязваме Световния ден на първата помощ

967 0
photo of Отбелязваме Световния ден на първата помощ
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
По повод Световния ден на първата помощ, който по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец /МФЧК/ от 2000 г. се отбелязва във втората събота на септември, Столичната организация на БЧК организира празник днес от 10.00 ч. в Борисова градина – близо до площадката пред каменното слонче, съобщиха от БЧК.

Мотото на Световния ден тази година е „Първа помощ за всеки”, като фокусът на изявите ще е насочен към социално изключени по редици причини хора. За участие в празника СО на БЧК е поканила доброволци на организацията, граждани, здравни медиатори от районите, работещи с ромски общности, бежанци.

Деца от приюта на отец Иван научиха как се дава първа помощ при воден инцидент

Доброволци на Младежкия червен кръст в Бургас обучиха деца от дома на отец Иван, как се дава първа помощ при воден инцидент. Възпитаниц...

На празника членове на Младежкия авариен екип – София ще демонстрират основни техники за оказване на първа помощ. От екипа ще бъде разиграна ситуация на пътно –транспортно произшествие с условно пострадали хора, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ. На обособени с шатри места ще бъдат показани различни превръзки; медицинско лице ще измерва кръвно налягане на гражданите; ще бъдат разпространявани нагледни и информационни материали, свързани с първата помощ и пътната безопасност.

В 12.00 ч. всички участници и гости ще се хванат за ръце и ще образуват традиционната в цял свят „Човешка верига” в подкрепа на първата помощ за всички нуждаещи се.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители