Откриват ГКПП "Маказа" след изборите в Гърция

14828
Откриват ГКПП "Маказа" след изборите в Гърция

Откриването на пътя за Гърция през Маказа се отлага за неопределено време. Най-вероятно това ще стане след парламентарните избори и сформиране на новото правителство в южната ни съседка. Това обяви областният управител на Кърджали Иванка Таушанова, предаде Стандарт нюз.

Според нея новоизбраният гръцки премиер и министър-председателят Бойко Борисов ще открият заедно граничния контролен пункт. Тогава сигурно ще бъде проведено и съвместното изнесено заседание между българското и гръцкото правителство, което също беше отложено.  

Засилен е трафикът на българо-гръцката граница

Засилен е трафикът на българо-гръцката граница. От началото на Великденските празници до към 10:30 часа тази сутрин, през българо-гръ...

„Продължаваме да стискаме палци изборите да преминат максимално гладко и гърците да имат в скоро време ново правителство”, подчерта Таушанова. Тя съобщи, че работата  по трасето върви по график.

По думите й през ноември т. г. трябва да е напълно готова рехабилитираната отсечка Кърджали- сп. Джебел. Започнал е и ремонтът на най–важното  кръстовище в кв. Веселчане в областния град. Като част от пътя за границата, то ще бъде едно от най–натоварените. Проектът предвижда  да бъде премахната светофарната уредба  и  изградено кръгово движение.

Продължават  усилено и строително - монтажните дейности  по Лот 2 от трасето за Гърция. Очаква се след изкопните и пробивни работи в края на тази година участъкът сп. Джебел – Подкова също да бъде проходим. 

Редактор: Ая Косарова

Граничните полицаи на границата с Гърция - на повикване

Повече са служителите на Гранична полиция на ГКПП-Кулата-Промахон на българо-гръцката граница за великденските празници. Работещите та...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com