Отново 24 области с код "Оранжево" за жеги

3250
Отново 24 области с код "Оранжево" за жеги

Оранжев код отново е обявен в 24 области на страната за 25 август, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Шуменска, Разградска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Ямболска, Сливенска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Пловдивска, Пазарджишка, Благоевградска и Кюстендилска. Жълт код е обявен само в 4 области – Пернишка, София област, София град и Смолянска.

През деня ще е слънчево и горещо с максималните температури между 36° и 41°, в София 36°. В източните райони ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. В планините времето ще е слънчево и топло. В следобедните часове, главно в Рила и Пирин ще се появи незначителна купеста облачност. Само на изолирани места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб източен, по високите части до умерен североизточен вятър. По Черноморието също ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, югоизток. Максималните температури ще са около 30°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Във връзка с трайно засушаване на растителната покривка и очакваното сухо и горещо време до края на седмицата, е необходимо повишено внимание при работа с източници на открит огън с цел предотвратяване възникването на полски и горски пожари.

Редактор: Георги Иванов

11 рекорда и отново е най-горещо в Русе - цели 41,2 градуса

10 положителни температурни рекорда в страната бяха подобрени, а един изравнен, като за пореден ден най-висока е температурата в Русе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com