Папазов инспектира новостроящата се част от магистрала "Струма"

21646
Папазов инспектира новостроящата се част от магистрала "Струма"
Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов направи работна инспекция на новостроящата се част от автомагистрала „Струма“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта. В проверката участваха и заместник-министър Петър Киров, експерти от Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“, на бенефициента и др.

Министър Данаил Папазов инспектира единият (от общо два) тунела, които се изграждат в рамките на лот 2 (Дупница – Благоевград). Проверката установи, че вече са положени и първите пластове асфалт на един от обектите на трасето – в близост до пътен възел Бобошево.

Терзиева: "Струма" и "Марица" ще бъдат приключени в срок

Когато г-н Орешарски ми предложи да стана министър, прецених, че може да допринеса за развитието на регионалното развитие. Това каза пр...

Констатирано бе, че изпълнителят работи с добри темпове. Очаква се приключването на археологическите проучвания по част от обектите, за да може строителството да обхване цялото трасе. В тази връзка министър Папазов проведе среща с археолози, които работят по проекта. Те се ангажираха, че ще направят всичко възможно за приключване на проучванията в най-кратки срокове, за да освободят цялото трасе на строителите.

По време на инспекцията на лот 4 (Сандански – Кулата) министър Данаил Папазов подчерта, че очаква по-голяма активизация от строителя по време на летните месеци. По думите му трябва да се направи всичко възможно за приключване на строителството в най-кратки срокове. „Със започването на летните месеци се активизира движението посока от и до Гърция, затова трябва да се осигури бързо и удобно придвижване“, допълни министър Папазов.

Изпълнител на лот 2 е Консорциум „Струма-Лот 2“, а стойността на договора за строителство е близо 359 млн. лв. с ДДС. По лот 4 „Сандански – Кулата“ изпълнител е „Актор” АСД“, като договорът възлиза на над 67 млн. лв. с ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com