Партия МИР настоява Парламента незабавно да актуализира бюджета и да приеме Закон за управление при кризи

1191
Партия МИР настоява Парламента незабавно да актуализира бюджета и да приеме Закон за управление при кризи
Снимка: ПП МИР

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява Народното събрание незабавно да актуализира бюджета на страната и да приеме Закон за управление при кризи, за да може страната успешно да премини през здравната и предстоящата мигрантска криза. Това се казва в позиция на партията, разпространена до медиите.

„Всички действия и бездействия на сегашния политически елит доказаха, че той не е в състояние да реши нито един от проблемите на българското общество. Нещо повече – този политически елит вече повече от 30 години умишлено и целенасочено разделя българските граждани и усилено работи на принципа "Разделяй и владей". Именно за това партия МИР настоява целия така наречен елит и всички политици на прехода незабавно да подадат оставка и да се оттеглят от обществено-политическия живот на страната“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той е категоричен, че политици, които участваха заедно в управлението с Бойко Борисов, които бяха избирани за министри, зам.-министри, в това число и за Омбудсман с гласовете на ГЕРБ нямат моралното право да участват повече в политическия живот на България.

„За да започнем да решаваме проблемите на страната е необходим диалог, а той не може да се получи именно, защото в политиката продължават да бъдат тези, които ограбиха българския народ. Дори сега, когато България е в политическа, икономическа и морална криза и на прага на мигрантска, социална, здравна и финансова криза, виждаме, че сегашния политически елит не търси решение на проблемите, не търси консенсус и не мисли за българския народ, а само и единствено как да се съхрани във властта“, беше категоричен лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Партия МИР се зарече да направи България истински транспортен хъб

"Партия МИР си поставя за цел България да стане истински транспортен хъб". Това заяви лидерът на ПП МИР Симеон Славчев по време на кръг...

От партия МИР призовават народните представители незабавно да сформират финансовата комисия в Народното събрание и да актуализират бюджета на страната, за да може държавата да функционира нормално, за да може събраните средства от служебното правителство да стигнат до болниците, до болните, до нуждаещите се, до медицинските специалисти, до пенсионерите, до работещите и предприемачите, както и до органите на реда и тези, които охраняват границата на България.

„Пред България и българския народ стоят сериозни предизвикателства и само с общи и задружни усилия ще можем да преодолеем и здравната и финансовата и социалната и моралната, както и предстоящата мигрантска криза. Време е за държавници, които мислят за България и имат знанията, уменията, визията и морала, за да преведат българския народ през всички кризи и сериозни предизвикателства“, заяви още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че експертите на партия МИР имат готови решения как българската икономика да стане работеща, как България да излезе от демографската катастрофа и как ефективно да използва всички свои природни дадености за туризъм, селско стопанство и земеделие, както и как да се предотвратят и управляват успешно всички кризи.

„През септември месец партия МИР ще организира Национална кръгла маса по време на която да се очертаят краткосрочните и дългосрочните приоритети и цели на България около които да се търси национален консенсус и създаване на Национална стратегия за възстановяването и развитието на България“, заяви Симеон Славчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com