Пеевски призова да се оповестят резултатите от проверката срещу него

1662
Пеевски призова да се оповестят резултатите от проверката срещу него
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски призова антикорупционната комисия КПКОНПИ да оповести резултатите от проверката срещу него.

В интервю за своите вестници "Телеграф" и "Монитор" Пеевски коментира думите на председателя на комисията Пламен Георгиев, който вчера (5 юни) обяви, че проверката е приключила и при обществен интерес ще бъде отчетена на пресконференция.

Още месец Антикорупционният орган ще проверява дали Пеевски е в конфликт на интереси

Новата антикорупционна комисия ще проверява още месец дали депутатът от ДПС Делян Пеевски е в конфликт на интереси като народен предста...

"Смятам, че КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество) трябва да оповести незабавно резултатите от проверката, а не нейният председател да обяснява как тя била приключена. Аз самият също не съм уведомен, като още утре официално ще ги запитам. След като ме проверяват, да имат доблестта да кажат и какво са установили", е цитиран депутатът.

Той допълва, че липсата на ясен отговор за проверката "само дава повод на слугите на Цветан Василев и на олигархичния кръг „Капитал” да замесват името ми в поредните инсинуации и да фабрикуват фалшиви новини по мой адрес".

Сигналът срещу него е изпратен до антикорупционния орган на 23 януари от гражданско движение "БОЕЦ". Той е за съмнения за извършени престъпления като незаконно придобито имущество и активи, неизпълнени служебни задължения и корупция. Вчера, по време на събитие на друга тема, председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев бе попитан Георги Георгиев от "Боец" какво става с проверката. Така се разбра, че тя е приключила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com