Петиция на учители и помощен персонал срещу отварянето на градините

6579
Петиция на учители и помощен персонал срещу отварянето на градините
Снимка: Actualno.com

Учители и помощен персонал в детски градини с остра онлайн петиция срещу предстоящото им отваряне. По думите на премиера Борисов това ще се случи до 24 май.

Петицията се казва: "Против отварянето на детските градини преди 15.09. 2020г" и вече е получила близо 1000 подписа подкрепа.

Подкрепилите петицията определят като непочтено решението забавачките да бъдат отворени на база мнението на родителите, без да се взема предвид гледната точка на работещите в тези заведения.

"Всеки от нас има право да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята готовност за работа“, пише в петицията. В нея се обръща внимание на това, че по-голямата част от работещите в детските градини са в рискова по отношение на Covid-19 група и че при поява само на един случай на заразен с коронавирус - дете или член на персонала- съответната детска градина ще трябва да бъде затворена незабавно.

"Абсолютно съм против да се експериментира с нашето здраве и със здравето на децата“, пише авторът на петицията Елеонора Петрова и допълва, че работещите в детските градини трябва да спрат опитите да им бъдат извивани ръцете под заплахата от неплатен отпуск, уволнение, глад.

В петицията се посочва още, че ако лекари, полицаи и Националния оперативен щаб са на първа линия в борбата с Covid-19, то работещите с деца са преди тях - на нулева.

Публикуваме цялата мотивация на възражението, като запазваме оригиналния правопис:

"Колеги, смятам за абсолютно непочтено Решението да се отварят детските градини на база мнение на родителите, без да се взема предвид нашето мнение (на учителите и помощния персонал)- все пак ние сме хората, които работим в тази сфера. Всеки от нас ИМА ПРАВО да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята готовност за работа, както и "готовността да му бъде "бъркано в гърлото" редовно с недоказано коректните PCR- тестове. (Сигурно сте чули как президента на Танзания е дал да се изследват проби от коза, овца, папая, машинно масло и т.н., представяйки ги за хора и как част отчетените резултати са били позитивни. )

Освен това- в ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА СМЕ, но натискаме да отваряме детските градини, нищо че повечето от персонала е в рисковата група. Що за безумие?! Нали, ако (Не дай Боже!) се появи САМО ЕДИН СЛУЧАЙ на дете или член на персонала, заразени с Ковид- 19, НЕЗАБАВНО ЩЕ ЗАТВОРИМ ОТНОВО детското заведение?!

Абсолютно съм против да се експериментира с нашето и със здравето на децата!

24 нови случая на коронавирус в България

24 нови случая на коронавирус са доказани за вчерашното денонощие. Като причина беше посочен малкият брой тестове - 362. Не са вземани ...

Призовавам всеки от вас да помисли над това сериозно и да възразим категорично против поредния опит да се подценява и даже изобщо да не се зачита трудът, както и животът на учителите и всички, които се грижим за децата на България!

Петиция! Протест! Възражение!

Трябва да спрем опитите да ни "извиват ръцете" под заплахата от неплатен отпуск, уволнение, глад и т.н.!

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 май

Глобалната пандемия от коронавирус (SARS-CoV-2 - всеобщо признато съкращение, както и COVID-19 или 2019-nCoV) вълнува сериозн...

Време е всички да признаем безценното значение на учителския труд, както и трудът на помощния персонал и към нас най- после да се подходи с нужното уважение! Защото с цялото ми уважение към лекари, полицаи, НОЩ и т.н. нека си признаем, че ако те са на първа линия, то НИЕ, РАБОТЕЩИТЕ С ДЕЦА СМЕ НА НУЛЕВА (преди тях). Всеки знае, че само след три дни в детските градини има голяма вероятност децата да започнат да разменят помежду си не просто Коронавирус, а всякакви вируси, както се случва целогодишно в нашата работа. Готови ли сме при такава ситуация да бъдем набеждавани за виновни, както често ке случва или ще разчитаме на г- н Ананиев (който ясно показа, че не разбира нищо от работа с деца) да ни защити?!

Не! Простете, но нямам доверие друг да защитава правата ми на учител и човек!"

Детските градини в София: Защо схемата на здравния министър няма да сработи?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com