Пленелиев за помилванията на Марин: Не е драма!

7968
Пленелиев за помилванията на Марин: Не е драма!
Дълго обсъжданият проблем около неразбориите на "Дондуков" 2 намери място в дневния ред на държавния глава

Президентът на България Росен Плевнелиев се изказа по наболялата тема с помилванията на бившето вице Ангел Марин.

Дълго обсъжданият проблем около неразбориите на "Дондуков" 2 намери място и в дневния ред на сегашния държавен глава, за когото обаче казусът не трябва да получава такова голямо внимание.

Първанов криел за Марин

Юристите на президента Георги Първанов са крили липсата на указ за правомощията на Ангел Марин за втория му мандат, съобщи за „Мо...

"Това не е толкова голяма драма за каквато се представя. Много компетентни юристи са работили години още в екипа на Георги Първанов по този казус. Категорично заявявам, че информацията, с която разполагаме, гарантира, че президентът Първанов и вицепрезидентът Марин, както и техните юридически съветници и екипи, са били категорични, че не е имало нужда от издаване на нов указ. От тази гледна точка ние считаме, че трябва да се изчака решението на съда, тъй като е сезиран по жалба”, каза Плевнелиев. Той уточни, че жалбата е на граждани и е до Върховния административен съд. „Няма нищо по-добро от това да изчакаме. Компетентните органи са на ход”, заяви Росен Плевнелиев. Той уточни, че юристите в момента са на две различни мнения като преобладаващото е за това, че не е било необходимо да се издава втори указ.

Помилванията не са инициирани от президентската институция, те са инициирани от Министерството на правосъдието, процедурите са спазени. Това не са еднолични решения на вицепрезидента Марин”, коментира Росен Плевнелиев. На въпрос дали президентството е готово да преразгледа вече издадените укази за помилване, Плевнелиев заяви: „Невъзможно е да се гледа назад във времето. Юристите са на мнение, че каквото е направено, е направено и е юридически обосновано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com